Companii responsabile față de mediu și oameni

Fermierii spanioli și francezi blochează drumurile de frontieră cu câteva zile înainte de alegerile europene

Fermierii spanioli și francezi au blocat luni drumurile de-a lungul frontierei prin munții Pirinei, înainte de alegerile pentru Parlamentul European din 6 – 9 iunie, pentru a protesta împotriva concurenței neloiale din afara Uniunii Europene, relatează Reuters.

Zeci de tractoare blochează în acest moment ambele părți ale frontierei pe autostrada AP-8 în Țara Bascilor și pe autostrada AP-7 în Catalonia.

La începutul acestui an, fermierii au blocat drumurile timp de săptămâni întregi în țări din întreaga UE, afirmând că se confruntă cu costuri și taxe în creștere, birocrație, reglementări excesive de mediu și concurență neloială din cauza importurilor de alimente ieftine.

Săptămânile de proteste ale fermierilor au obligat UE, în luna mai, să prelungească cu șase luni subvențiile pentru sprijinirea sectorului agricol al blocului celor 27 de țări.

De asemenea, UE a diluat unele părți ale politicilor sale emblematice de mediu Green Deal, eliminând din foaia de parcurs privind clima obiectivul de reducere a emisiilor din agricultură până în 2040.

Sursa foto: captură video Associated Press

Share this article
Prev Post

ASAP România caută elevi ambasadori care să fie mesageri ai reciclării în școala lor

Next Post

Schimbările climatice au făcut ca inundațiile devastatoare din Brazilia să fie de două ori mai probabile (studiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next