Companii responsabile față de mediu și oameni

Fondul pentru inovare. 4,8 miliarde de euro puse la dispoziție de CE pentru tehnologii cu emisii reduse de dioxid de carbon

Comisia Europeană va lansa pe 23 noiembrie a.c. două cereri de propuneri de până la 4,8 miliarde euro dedicate întreprinderilor și autoritățile publice cu proiecte de investiții în tehnologii de vârf cu emisii reduse de dioxid de carbon, care sprijină tranziția Europei către neutralitatea climatică.

În UE, poluatorii trebuie să plătească pentru emisiile de gaze cu efect de seră prin intermediul sistemului de comercializare a certificatelor de emisii (ETS). Banii obținuți prin intermediul EU ETS sunt reinvestiți în Fondul de inovare – unul dintre cele mai mari programe de finanțare din lume pentru tehnologii inovatoare cu emisii reduse de dioxid de carbon.

Apelul pentru Fondul de inovare 2023 (IF23)

Apelul IF23 va oferi până la 4 miliarde de euro pentru proiecte din diverse sectoare, care vizează procesul de decarbonare, producția de tehnologii curate, industria maritimă și industriile energo-intensive.

Fereastra de aplicare va fi deschisă până la începutul lunii aprilie 2024.

Licitația Fondului de inovare 2023 (IF23)

Licitațiile (denumite și Licitații competitive) reprezintă un nou mecanism de sprijin pentru a promova un sprijin mai rapid și mai eficient din punct de vedere al costurilor pentru introducerea tehnologiilor cu emisii reduse de dioxid de carbon. Licitația IF23 are ca scop sprijinirea producției de hidrogen din surse regenerabile. Un buget de 800 de milioane de euro va fi disponibil pentru ofertanți (dezvoltatori de proiecte). Ofertele pot fi plasate până la începutul lunii februarie 2024.

Etapele următoare

Comisia și Agenția Executivă Europeană pentru Climă, Infrastructură și Mediu (CINEA) va organiza două sesiuni de informare dedicate pentru a-i conduce pe potențialii solicitanți prin textul cererii de propuneri și prin procesul de depunere a cererilor. Cele două prezentări vor surprinde, de asemenea, lecțiile învățate în urma apelurilor anterioare și exemple de bune practici.

Pentru a vă înscrie la aceste evenimente, accesați linkurile de mai jos:

30 noiembrie – Ziua de informare privind licitația IF23

7 decembrie – Ziua de informare privind apelul IF23

Mai multe informații despre proiectele finanțate până în prezent

Share this article
Prev Post

Asociația Alucro anunță câștigătorii celei de a 10-a ediții a Festivalului Can Art&Design

Next Post

Premiile noului Bauhaus european 2024 pentru (idei de) proiecte care conectează Pactul verde european cu spațiile și experiențele noastre de viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next