Companii responsabile față de mediu și oameni

Fundația The Institute aduce jocul Adevăr sau Reciclare în școlile din Brașov

Primăria Brașov a anunțat astăzi cele 6 proiecte ONG câștigătoare în domeniul protejării mediului. Ariile tematice din acest an pentru care Municipalitatea acordă finanțare sunt: „Mobilitate și transport alternativ“, „Managementul deșeurilor“, „Spații verzi și reconversie urbană“, „Calitatea aerului“ și „Energie regenerabilă“.

Proiectele câștigătoare sunt: Poteca Tematică: „Cărarile Naturale ale Cetățuii”, al Asociației Carpaterra; Iubește verdele!, al Asociației Kastel; Educație și activism pentru natura urbană a Brașovului, al Propark – Fundația pentru arii protejate; Consolid8 Talks, al Asociației Centrul pentru Dezvoltare Durabilă; Mobilitate lentă – drumeție Best of Europe la Brașov, al Asociației Carpatine Ardelene a Turiștilor SKV; Adevăr sau reciclare, al Fundației The Institute. 

Fondatoare a proiectului Gala Societății Civile și inițiatoare a programului ASAP România, program de responsabilitate socială care urmărește să genereze schimbare în comportamentul adolescenților față de plastic, fundația bucureșteană a câștigat un grant de 100.000 de lei pentru a populariza în rândul elevilor și școlilor din Brașov jocul „Adevăr sau reciclare”, care te învăță într-un mod amuzant sa colectezi și să reciclezi corect plasticul.

Proiectul presupune, ca activități principale, organizarea a 4 ateliere demonstrative, la care vor avea acces 120 de tineri din Brașov; transmiterea către școlile din Brașov a kit-ului educațional „Adevăr sau Reciclare“; o campanie de comunicare în social media, de educare a publicul larg pe tema managementului deșeurilor.  

”Adevăr sau Reciclare” a fost lansat recent în acest an de ASAP în parteneriat cu Alex Zamfir, fondatorul companiei The Funny Brand. Mecanica jocului este inspirată din clasicul ”Adevăr sau Provocare”: tragi un cartonaș, citești o întrebare la care răspunzi cu da sau nu, iar dacă ai ghicit întrebarea, câștigi numărul de puncte înscrise pe cartonaș. Dacă ai greșit răspunsul, un alt jucător ia un cartonaș cu Provocări, iar tu trebuie să spui o cifră de la 1 la 5 și să duci la îndeplinire provocarea amuzantă din dreptul cifrei.

Share this article
Prev Post

Impactul industriei de petrol și gaze asupra sistemului de sănătate din SUA: 77 de miliarde de dolari pe an (Studiu)

Next Post

Eurodeputații au sprijinit joi un proiect legislativ care va îmbunătăți etichetarea și durabilitatea produselor și va pune capăt declarațiilor înșelătoare. „Jungla declarațiilor de mediu false va dispărea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next