Companii responsabile față de mediu și oameni

Sâmbătă, 16 septembrie este Ziua de Curățenie Națională Let’s Do It, Romania!

Peste 15 milioane de voluntari din 191 de țări, printre care și România, sunt așteptați la acțiuni de curățenie națională sâmbătă, 16 septembrie, uniți într-o misiune: o lume cu mai puține deșeuri.

Let’s Do It, Romania! va strânge împreună în această zi unică la nivel mondial voluntari din Alba, Argeș, Arad, București/Ilfov, Bihor, Bistrița Năsăud, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Constanța, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu-Mare, Suceava, Timiș, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vaslui și Vrancea.

„Exact pe 16 septembrie 2009, anunțam public apariția Let’s Do It, Romania! și îi invitam pe locuitorii României să ni se alăture în încercarea de a curăța deșeurile din natură. Paisprezece ani mai târziu, pe 16 septembrie 2023, după multe acțiuni și proiecte, cu peste 2.2 milioane de voluntari implicați, vă așteptăm să facem din nou curățenie în toată țara, într-o singură zi, alături de 191 de țări din lume”, a declarat Anamaria Hâncu, co-fondator Let’s Do It, Romania!.

Partenerii și invitații instituționali care se alătură Zilei de Curățenie Națională sunt: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Apele Române, Romsilva, Asociația Ofițerilor în Rezervă din România, Asociația Municipiilor din România și Asociația Comunelor din România.

Companiile care susțin misiunea Let’s Do It, Romania! sunt BCR, Cargus, Decathlon și FINO.

Cei care doresc să susțină Ziua de Curățenie Națională și să echipeze voluntarii, pot dona aici.

Pentru informații suplimentare, accesați comunicatul Let’s Do It, Romania!

Share this article
Prev Post

Românii, mai informați și preocupați de sustenabilitate, dar ezitanți în adoptarea unui stil de viață pe măsură

Next Post

Țările UE, încă divizate în ceea ce privește normele propuse de responsabilizare a companiilor față de mediu și drepturile omului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next