Companii responsabile față de mediu și oameni

Grupul CEZ in Romania premiat de Majestatea Sa Margareta a Romaniei la categoria Civism pentru un Viitor Sustenabil, la Seara Palatului: Recunoasterea Onorifica a Curajului Civic – Romania si Republica Moldova

CEZ România ECSR
CEZ România ECSR

Calatoria Binelui a facut un popas chiar in Sala Tronului de la Palatul Regal datorita proiectului Harta Scolilor si Liceelor Verzi. Echipa CEZ Romania a primit cu onoare recunoasterea din partea Casei Regale a Romaniei, pentru implicarea in domeniul sustenabilitatii si pentru impactul adus in comunitatile din care face parte, dupa ce a dotat 11 institutii de invatamant cu panouri fotovoltaice.

O atentie importanta este acordata de CEZ orientarii catre viitor. Cei patru piloni pe care ne sprijinim activitatea de CSR este educatia generatiilor viitoare, protejarea mediului inconjurator, dezvoltarea regionala si sanatatea. O initiativa care uneste 2 scopuri comune este Harta Scolilor si Liceelor Verzi. 

Primii pasi…

CEZ a inceput aceasta initiativa in septembrie 2019, cand a instalat si inaugurat un sistem de panouri fotovoltaice pe acoperisul Scolii Gimnaziale Musatesti (Arges) cu o capacitate de 15 kWh.
Apoi, in 2021, a dotat alte 9 institutii de invatamant cu panouri fotovoltaice care produc impreuna, anual, 200.000 kWh energie verde si reduc emisiile de CO2 cu 60 t.
Peste 3.000 de elevi si cadre didactice se bucura acum de energie verde, la 9 licee: Liceul Astra Pitesti; Liceul Tehnic Energetic Craiova; Liceul Energetic Targu Jiu; Liceul Tehnologic Nr. 1 Alexandria; Liceul de Transporturi Auto Drobeta-Turnu Severin; Liceul Tehnologic „Ferdinand I” Ramnicu Valcea; Liceul Tehnologic „Alexe Marin” Slatina; Colegiul Economic al Banatului Montan Resita; Colegiul National “Mihai Eminescu” Constanta.

Citește și: La răscruce de drumuri? Piața europeană a peleților din lemn în 2022 și 2023

Extinderea Hartii Scolilor si Liceelor Verzi a continuat si in 2023 cu Scoala Gimnaziala Matei Basarab din Pitesti, castigatoarea concursului 10 la energie. 

Grupul CEZ in Romania ramane alaturi de comunitatile locale din care face parte si in viitor

„Primim cu onoare si bucurie aceasta recunostere a Civismului pentru Viitor Sustenabil din partea Casei Regale a Romaniei. Munca, investitiile, dar si energia care vine de la oameni ne determina sa ajungem la rezultate care au impact real in educatie: peste 3.500 de elevi si profesori isi desfasoara activitatea in institutii de invatamant dotate cu panouri fotovoltaice. Este un moment unic pentru noi si multumim Casei Regale si partenerilor nostri din comunitatile din care facem parte, reusita este a noastra, a tuturor.”-  Angelica Barbu, Chief People and Brand Officer CEZ Romania.

Citește și: Parlamentul European adoptă norme revizuite pentru reducerea, reutilizarea și reciclarea ambalajelor

Grupul CEZ in Romania face constant demersuri pentru un viitor verde: de la productia de energie verde in cel mai mare parc eolian operational pe uscat din Romania si la sistemul hidroenergetic de langa Resita, pana la campanii de educare si sprijin in ceea ce priveste eficienta energetica. Tot aici intra si initiativele ce au ca scop reducerea fenomenului de saracie energetica in randul comunitatii: 2 editii de succes Adapost cu Energie (2021 si 2022), in urma carora a fost montata tamplarie eficienta energetic in locuintele a 5 copii premianti, proveniti din familii vulnerabile si au fost inlocuite electrocasnicele vechi cu unele moderne, eficiente, in caminele a 15 copii proveniti din familii monoparentale.

Share this article
Prev Post

Auchan, pregătit pentru SGR: Retailerul a colectat deja 32 de milioane de ambalaje la nivel național

Next Post

Ce simt oamenii în legătură cu schimbările climatice și acțiunile întreprinse de guverne și companii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next