HP România și Asociația Pădurea Copiilor continuă programul de împădurire lansat în urmă cu patru ani. 5.200 de noi puieți au fost plantați în sudul țării

Inițiativa de împădurire lansată de HP România împreună cu Asociația Pădurea Copiilor, în sudul României, a marcat o nouă etapă. Luna aceasta au fost plantați 5.200 de puieți în Slobozia cu ajutorul a 150 de voluntari – angajați ai HP Romania, copii ai acestora, dar și reprezentanți ai partenerilor HP.

În total, anul acesta vor fi plantați 11.000 de puieți în cadrul Inițiativei Tree Planting. A doua sesiune de plantare se va desfășura cu oameni din comunitate. Organizația monitorizează și întreține zonele deja împădurite, se asigură că puieții s-au prins și intervine atunci când e nevoie de replantare sau de aplicarea unor tratamente de combatere a dăunătorilor. Pentru ca o pădure nouă să aibă o dezvoltare optimă, e nevoie de o rată de supraviețuire a puieților de 80%.

„Cu toții avem o responsabilitate față de planetă și, mai mult ca orice, avem nevoie de păduri. Să le îngrijim pe cele existente și să punem umărul la împădurire acolo unde e mai mare nevoie. Asociația Pădurea Copiilor este un partener de încredere și, de câțiva ani, creștem împreună o nouă pădure. Le mulțumesc colegilor și partenerilor care, an de an, sunt voluntari în cadrul acestei inițiative ce face parte din angajamentul HP de a atinge neutralitatea climatică până în 2030 și de a deveni cea mai sustenabilă și echitabilă companie de tehnologie din lume”, a declarat Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. Romania.

Parteneriatul Asociației cu HP Romania a debutat în 2019, în localitatea Dragoș Vodă din județul Călărași. De atunci, au fost plantați aproape 23.000 de puieți în mai multe zone, iar programul va continua și în anii următori. Toamna trecută, în cadrul inițiativei Tree Planting, a fost extinsă cu 5.000 m2 Pădurea din Filipeștii de Târg, în județul Prahova. Este una dintre cele mai afectate zone de schimbările climatice, iar împădurirea va avea un impact benefic pentru 6.700 de locuitori din Filipeștii de Târg și, indirect, pentru 230.000 de oameni care trăiesc în zona industrializată adiacentă orașului Ploiești.

Despre HP

HP Inc. (NYSE: HPQ) este un lider global în domeniul tehnologiei și creator de soluții care permit oamenilor să dea viață ideilor lor și să se conecteze cu lucrurile care contează. Prezent în peste 170 de țări, HP oferă o gamă largă de dispozitive, servicii și abonamente inovatoare și sustenabile pentru sisteme de calcul, imprimante, soluții de imprimare 3D, muncă hibridă, gaming și multe altele. Pentru mai multe informații, vizitează http://www.hp.com.

Despre Pădurea Copiilor

Asociația Pădurea Copiilor luptă împotriva schimbărilor climatice abordând o problemă gravă care afectează sudul României: lipsa pădurilor. Până în prezent, a readus la viață prin împădurire peste 100 de hectare de teren neproductiv, dintre care aproape 30 de hectare se află la stare de masiv. Până în prezent, Asociația a reușit să implice 28 de comunități și peste 15.000 de voluntari în plantarea și îngrijirea a 1,3 milioane de puieți, în nouă județe. Până în 2035, Pădurea Copiilor își propune să crească păduri în 100 de comunități din regiunea Sud-Muntenia și să îi educe pe oameni să protejeze pădurile. Mai multe informații pe: https://padureacopiilor.ro/

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Parlamentul European a adoptat astăzi o lege istorică care obligă companiile să garanteze că produsele vândute în UE nu au provocat defrișări sau degradarea pădurilor

Next Post

10 branduri internaționale cu accent pe economia circulară în 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next