Companii responsabile față de mediu și oameni

Pădurea din Filipeștii de Târg, Prahova, extinsă în cadrul programului de împădurire lansat de HP Inc. România și Asociația Pădurea Copiilor

Parteneriatul HP Inc. România și Pădurea Copiilor se dezvoltă în această toamnă prin extinderea cu 5.000 m2 a Pădurii din Filipeștii de Târg, în județul Prahova. Proiectul de împădurire din sudul României, într-una dintre cele mai afectate zone de schimbările climatice, a fost lansat în urmă cu un an. Până acum au fost plantați în zonă 16.000 de puieți, din 12 specii forestiere, pe un teren degradat de aproape trei hectare.

În perioada 2022-2027, puieții vor fi monitorizați și îngrijiți și, dacă va fi necesar, vor fi aplicate tratamente de combatere a dăunătorilor. De asemenea, până în 2024, vor avea loc activități de replantare în sezonul de toamnă acolo unde va fi nevoie. Pentru ca o pădure nouă să aibă o dezvoltare optimă, este nevoie de o rată de supraviețuire a puieților de 80%.

„Continuarea acestei campanii de împădurire este un obiectiv important pentru noi. Cu sprijinul financiar oferit de HP, Pădurea Copiilor își continuă misiunea de a împăduri și reface terenuri neproductive din sudul țării. Astfel, venim în sprijinul comunităților din Muntenia pentru a-i ajuta pe oameni să facă față mai ușor schimbărilor climatice. În plus, ne bucurăm să fim parte dintr-o inițiativă care, pe lângă extinderea zonelor împădurite, își propune să crească interesul localnicilor pentru plantarea de noi păduri și protejarea acestora”, a subliniat Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. Romania.

Noua pădure va avea un impact direct, benefic, asupra a 6.700 de locuitori din Filipeștii de Târg și, indirect, asupra a peste 230.000 de oameni care trăiesc în zona industrializată adiacentă orașului Ploiești, acționând ca un scut de apărare împotriva schimbărilor climatice. Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică, regiunea Sud-Muntenia, din care face parte și comuna Filipeștii de Târg, este una dintre cele mai slab împădurite din România. În 2021, suprafața fondului forestier a fost de doar 10%, cu mult sub pragul optim de 30%.

Inițiativa de împădurire lansată de HP Inc. România și Asociația Pădurea Copiilor face parte din angajamentul HP de a atinge neutralitatea climatică până în 2030 și de a deveni cea mai sustenabilă și echitabilă companie de tehnologie din lume.

Despre HP

HP Inc. este o companie de tehnologie care consideră că o idee bine conturată are puterea să schimbe lumea. Portofoliul său de produse și servicii – sisteme de calcul, imprimante, soluții de imprimare 3D – transformă aceste idei în realitate.

Despre Pădurea Copiilor

Asociația Pădurea Copiilor luptă împotriva schimbărilor climatice abordând o problemă gravă care afectează regiunea Sud-Muntenia: lipsa pădurilor. Până în prezent, a readus la viață prin împădurire peste 100 de hectare de teren neproductiv, dintre care aproape 30 de hectare se află la stare de masiv. De-a lungul anilor, Asociația a reușit să implice 22 de comunități și peste 13.800 de voluntari în plantarea și îngrijirea a 841.750 de puieți, în șase județe. Până în 2035, Pădurea Copiilor își propune să crească păduri în 100 de comunități din regiunea Sud-Muntenia și să îi educe pe oameni să protejeze pădurile.

Share this article
Prev Post

Prima monitorizare UE a deșeurilor alimentare: cantitatea totală a fost de 57 mil. de tone în 2020. România, printre puținele țări pentru care nu există date

Next Post

Poziție comună a peste 330 de corporații care pledează pentru obligativitatea raportării impactului de business asupra ecosistemelor naturale și biodiversității

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next