Companii responsabile față de mediu și oameni

Inditex semnează un acord pe 3 ani cu startup-ul Ambercycle pentru achiziționarea de poliester reciclat din deșeuri textile

Inditex, proprietarul Zara, a anunțat încheierea unui parteneriat strategic, pe 3 ani, cu startup-ul american Ambercycle, prin care va cumpăra, pentru aprox. 75 de milioane de dolari, o parte semnificativă din producția anuală de cycora – un material inovativ realizat din deșeuri textile.

Investiția Inditex va ajuta Ambercycle, cu sediul în Los Angeles, să finanțeze prima sa fabrică de reciclare a textilelor la scară comercială. Producția de cycora la această fabrică ar trebui să înceapă în jurul anului 2025, iar materialul va fi utilizat în articolele vestimentare Inditex în următorii trei ani.

Inditex își propune ca, până în 2030, toate produsele sale textile să fie fabricate exclusiv din materiale cu o amprentă de carbon redusă. Ca parte a acestui angajament, grupul se așteaptă ca 25% din fibrele textile să fie fabricate din materiale de ultimă generație care nu există încă la scară industrială. Cycora, un poliester regenerat creat din textile scoase din uz, înlocuiește fără probleme poliesterul convențional.

„La Inditex ne angajăm să realizăm circularitatea în industria modei. Dorim să stimulăm inovarea pentru a scala noi soluții, procese și materiale (…) Tehnologia revoluționară de regenerare moleculară a Ambercycle transformă textilele scoase din uz în materiale noi, reducând în mod eficient deșeurile și emisiile din ciclul de producție.” a declarat Javier Losada, Chief Sustainability Officer al Inditex.

Parteneriatul încheiat cu Ambercycle face parte din Sustainability Innovation Hub al Inditex, o platformă de inovare care lucrează alături de startup-uri, instituții academice și centre tehnologice pentru a promovarea și dezvoltarea de noi materiale, tehnologii și procese care reduc amprenta de mediu a articolelor de modă și susțin trecerea la soluții mai durabile și circulare.

Share this article
Prev Post

CE: Recomandări de politici naționale pentru creșterea ratei de colectare a dispozitivelor electronice mici

Next Post

Asociația Alucro anunță câștigătorii celei de a 10-a ediții a Festivalului Can Art&Design

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next