Kaufland – prima companie din România certificată ”Zero Waste”

Kaufland România devine prima și, până în prezent, singura companie din România care a obținut certificarea ”Zero Waste”, din partea TÜV SÜD Management Service GmbH, în conformitate cu standardul DIN SPEC 91436, un nou model de referință pentru gestionarea deșeurilor operaționale și a materialelor reciclabile. Certificarea indică faptul că cel puțin 90% din totalul deșeurilor operaționale au fost prevenite, reutilizate, reciclate, compostate sau fermentate.

Certificatul a fost emis pe baza unui audit efectuat pe un eșantion reprezentativ format din 12 magazine, un centru logistic și sediul central, totodată fiind evaluate și documente relevante, precum planurile de prevenire a deșeurilor, bilanțurile deșeurilor pentru perioada octombrie – decembrie 2022, acțiunile concrete privind eliminarea deșeurilor și măsurile de instruire.

„Această nouă certificare atestă implicarea și contribuția pe care Kaufland România o aduce la protejarea mediului înconjurător. Eforturile noastre se îndreaptă către diminuarea cantității deșeurilor reziduale și revalorificarea resurselor, prin reciclare și compostare. În viitor, sperăm să se alăture și alte companii misiunii Zero Waste. Noi credem că putem schimba lucrurile în bine, dar singuri nu putem rezolva tot. Împreună, vom putea face diferența”, a declarat Marco Hößl, CEO Kaufland România și Republica Moldova.

Obiectivul Zero Waste a început să facă parte din strategia a numeroase companii, care se implică activ în reducerea la minimum a cantităților deșeurilor generate. Astfel, toate măsurile luate de Kaufland în ultimii doi ani, în direcția diminuării cantității deșeurilor la nivel intern și a încurajării unui comportament ecologic în rândul angajaților, partenerilor sau clienților, se înscriu în conceptul de Zero Waste. Beneficiile urmăririi acestui obiectiv sunt vizibile atât din punct de vedere al combaterii schimbărilor climatice, cât și la nivel economic.

„Angajamentul ambițios față de mediu al Kaufland în România este remarcabil. Pe lângă măsurile luate de companie, aceasta susține numeroase programe care sensibilizează oamenii din comunitățile locale, cu privire la problemele de mediu și cele de gestionare a deșeurilor. Această implicare este vizibilă, de asemenea, la toți angajații – inclusiv conducerea magazinului și lucrătorii din spatele scenei, toți sunt responsabili de managementul corect al deșeurilor. S-a observat, în mod deosebit, cât de motivat și informat este personalul din magazine, adesea foarte tânăr, cu privire la problemele ce țin de mediu și deșeuri. Suntem încântați să putem oferi companiei Kaufland România certificatul Zero Waste”, spune Cristian Panghea-Erdély, auditorul TÜV SÜD.

Obiectivul standardului DIN SPEC 91436 este de a limita cantitatea de reziduuri, de a eficientiza revalorificarea deșeurilor și de a evalua performanța sistemului de gestionare a deșeurilor și a materialelor reciclabile. Sfera de aplicare a noului standard profesional depășește normele minime legislative.

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Studiu: Londra este „cel mai bun oraș” din Europa pentru o carieră în domeniul sustenabilității. Stockholm, cel mai bun oraș european pentru un stil de viață verde

Next Post

S-a lansat noua sesiune de finanțări nerambursabile de la bugetul Municipiului București pentru proiecte ONG în domeniul protecției mediului și animalelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next