Companii responsabile față de mediu și oameni

L’Oréal anunță lansarea primei sticle cosmetice realizate din plastic reciclat enzimatic

L’Oréal dezvăluie prima sticlă cosmetică realizată 100% din plastic reciclat, folosind tehnologia enzimatică Carbios. Biotherm va fi primul dintre brandurile L’Oréal Groupe care va lansa un produs bazat pe această tehnologie, începând cu 2025.

„Biotherm este un pionier în domeniul produselor cosmetice prietenoase cu mediul și a pus ambalarea durabilă și reducerea deșeurilor în centrul strategiei sale. Suntem încântați să fim primul brand de frumusețe care a realizat o sticlă 100% din plastic reciclat, folosind tehnologia Carbios” a declarat Giulio Bergamaschi, președinte global Biotherm.

În 2017, pentru a promova dezvoltarea soluțiilor inovatoare de reciclare a materialelor plastice și a lucra împreună pentru industrializarea tehnologiei, L’Oréal și Carbios au dat naștere unui consorțiu la care s-au alăturat și Nestlé Waters, PepsiCo și Suntory Beverage & Food Europe. În 2019, L’Oréal a investit în Carbios prin intermediul fondului său de capital BOLD – Oportunități de afaceri pentru dezvoltarea L’Oréal.

„Lucrăm alături de Carbios din 2017, pentru a dezvolta această primă sticlă din PET realizat prin tehnologia de reciclare enzimatică, o alternativă la reciclarea mecanică. Suntem încântați să anunțăm astăzi fezabilitatea acestor sticle într-o fază pilot și suntem încântați să putem crea ambalajul viitorului împreună cu partenerii noștri. Aceasta este o inovație promițătoare pentru anii următori, care demonstrează angajamentul nostru de a aduce pe piață ambalaje mai ecologice și care face parte dintr-o inițiativă de circularitate începută acum mai bine de 15 ani ” a spus Jacques Playe, Packaging and Development Director, L’Oréal.

Prin „L’Oréal For the Future”, noul program de sustenabilitate pentru 2030, compania a stabilit noi obiective ambițioase, în special în domeniul ambalajelor:

  • Până în 2025, 100% din ambalajele din plastic vor fi reutilizabile, reciclabile sau compostabile;
  • Până în 2030, 100% din ambalajele din plastic vor fi derivate din materiale reciclate sau de origine biologică și nu vor mai fi folosite materiale plastice virgine de origine fosilă;
  • Până în 2030, 100% din ingredientele formulelor și toate materialele de origine biologică vor putea fi urmărite și vor proveni din surse sustenabile.

Pentru a atinge aceste obiective, L’Oréal lucrează alături de mai mulți parteneri strategici în tehnologie. Dincolo de parteneriatul cu Carbios, L’Oréal colaborează cu Albéa, liderul global în ambalaje cosmetice, cu care a dezvoltat, în 2019, primul recipient cosmetic ce integrează carton certificat FSC, cu Purecycle, pentru producția de polipropilenă reciclată cu solvoliză (PP) și cu LanzaTech și Total, alături de care, în octombrie 2020, a fost anunțată în premieră mondială producerea unei sticle cosmetice din polietilenă (PE) obținută prin reciclarea emisiilor industriale de carbon.

Share this article
Prev Post

Lidl România extinde obiectivele strategiei REset Plastic 

Next Post

15 locuințe vor fi dotate cu electrocasnice moderne în programul CEZ Vânzare, „Adăpost cu Energie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next