Companii responsabile față de mediu și oameni

15 locuințe vor fi dotate cu electrocasnice moderne în programul CEZ Vânzare, „Adăpost cu Energie”

Asociatia Vasiliada Filiala Targu Jiu, ONG-ul castigator al grantului de 39.000 RON, va utiliza finanțarea pentru a utila cu electrocasnice moderne locuintele a 15 copii din familii monoparentale, din municipiul Targu Jiu, crescand astfel eficienta energetica si confortul acestor camine. Proiectul Vasiliada a fost declarat câștigător în urma unei competiții de proiecte evaluate de un juriu format din specialiști ai Asociației CSR Nest, organizație parteneră în program, CEZ, precum și specialiști din industria energetica si din domeniul arhitecturii.

„Ma bucur ca proiectul pilot Adapost cu Energie va contribui la eficientizarea energetica a  locuintelor unor oameni care au nevoie de ajutor. Este doar o prima editie a acestei initiative, pe care ne dorim sa o dezvoltam in viitor, astfel incat sa ajungem la cat mai multi oameni din cele 7 judete in care ne desfasuram activitatea. Vom ramane mereu alaturi de oamenii din comunitatile noastre, iar scopul va fi intotdeauna sa ii ajutam pe cat mai multi dintre acestia.” (Cornelia Szabo, Presedinte al Directoratului CEZ Vanzare)

„Adapost cu Energie” face parte din “Promisiunea verde”, un concept amplu pe care CEZ Vanzare l-a inceput in 2020, cu scopul de a construi un viitor sustenabil pentru generatiile viitoare, prin incurajarea consumului responsabil de energie si prin combaterea fenomenului de saracie energetica. Programul este dezvoltat in cadrul Proiectului European SocialWatt, din care CEZ Vanzare face parte de 2 ani.

SocialWatt isi propune sa sprijine partile obligate, in baza Art. 7 din Directiva privind Eficienta Energetica pe teritoriul Europei, in dezvoltarea, adoptarea, testarea si promovarea de scheme inovatoare pentru reducerea saraciei energetice. Instrumentele corespunzatoare, dezvoltate in cadrul SocialWatt, au scopul de a ajuta furnizorii de energie si utilitati sa identifice, in mod eficient, gospodariile aflate in saracie energetica, precum si sa dezvolte si sa monitorizeze schemele care se concentreaza pe cresterea eficientei energetice in aceste locuinte.

Pentru detalii despre programul „Adapost cu Energie”, accesati platforma dedicata: www.cezinfo.ro/adapost-cu-energie.

Sursa foto: Mitropolia Olteniei

Share this article
Prev Post

L’Oréal anunță lansarea primei sticle cosmetice realizate din plastic reciclat enzimatic

Next Post

Kaufland demarează campania „Consumul excesiv de ambalaje dăunează grav comunității” în Craiova 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next