Companii responsabile față de mediu și oameni

Nestlé România extinde Pădurea de Miere cu încă 15.000 de salcâmi plantați pe 3 hectare

Nestlé România continuă să-și dezvolte Pădurea de Miere din Comuna Mârșa, județul Giurgiu, prin plantarea, în parteneriat cu Asociația Mai Mult Verde, a încă 15.000 de puieți de salcâm pe o suprafață de 3 hectare, în completarea celor 20.000 plantați în 2022 pe 4 hectare. 

Din cei 15.000 de puieți plantați anul acesta, 5.000 au reprezentat contribuția directă a NESCAFÉ, care a lansat în luna octombrie o campanie de cause-related marketing în care pentru fiecare cumpărător înscris în campanie a fost plantat un puiet de salcâm.

Pădurea de Miere combină regenerarea forestieră pentru o mai bună absorbție a dioxidului de carbon din atmosferă cu crearea unui ecosistem atractiv pentru apicultorii din România, în contextul în care salcâmul, chiar dacă în țara noastră este considerat o specie invazivă, poate avea un impact benefic, ca specie forestieră meliferă sau de stabilizare a unui teren și refacere rapidă a structurii unei păduri.

„Echipa Nestlé a făcut un lucru concret pentru un aer mai curat în țara noastră și pentru una dintre poate cele mai delicate arii din agricultură și anume apicultura: am pus mâna pe lopată și am plantat 15.000 de puieți de salcâm, sub îndrumarea specialiștilor de la Asociația Mai Mult Verde. Am demonstrat cum putem contribuim direct la regenerarea patrimoniului forestier al României și la crearea unui areal propice albinelor și comunității apicultorilor din țara noastră. Plantarea salcâmilor de la Mârșa susține angajamentul Nestlé de a planta la nivel global 20 de milioane de copaci pe an și suntem pe cale să reducem la jumătate amprenta noastră de carbon în acest deceniu”, spune Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager, Nestlé România, în comunicatul companiei.

Pădurea de Miere face parte din planul global al Nestlé de a accelera transformarea către sisteme alimentare cu zero emisii nete și sisteme alimentare echitabile și regenerative, plan susținut cu o investiție de 1,2 miliarde CHF până în 2025 în practici agricole regenerative. Pe de altă parte, Nestlé depune eforturi ca până în 2030 să obțină 50% din ingredientele cheie din surse regenerative, pentru a a reduce la jumătate emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030 și a atinge zero net până în 2050.

Surse foto: Nestlé România

Share this article
Prev Post

CEE Bankwatch Network angajează Coordonator resurse umane. Viitorul specialist poate lucra inclusiv din România

Next Post

România a inaugurat primul centru de numărare şi sortare a ambalajelor de băuturi din cadrul SGR. Declarații ale ministrului Mircea Fechet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next