Companii responsabile față de mediu și oameni

Nestlé își integrează proiectele de împădurire, biodiversitate și de educație în Pădurea de Miere

Nestlé România a anunțat integrarea proiectelor sale de împădurire, de promovare a biodiversității și de educare și conștientizare în școli și comunități sub umbrela Pădurea de Miere.

„Biodiversitatea și sănătatea reprezintă arii prioritare pentru Nestlé și, de aceea, mă bucură enorm lansarea proiectului Pădurea de Miere. Prin acesta aducem laolaltă toate proiectele noastre de împădurire, campaniile de educare și conștientizare în școli și către publicul larg, inițiativele de mapare și promovare a biodiversității din România. Credem cu tărie în rolul albinelor în ecosistemul local și ne concentrăm eforturile pentru ajutarea acestora, susținerea comunităților locale de apicultori, contribuind în același timp la refacerea solurilor și zonelor degradate (…)” a precizat Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager Nestlé România.

Nestlé a susținut plantarea a 55.000 de puieți în perioada 2019-2021 alături de Parcul Național Cozia, iar în luna noiembrie a acestui an, compania și-a implicat angajații și partenerii în acțiunea de plantare a 20.000 de salcâmi în Comuna Mârșa, Județul Giurgiu, printr-un parteneriat cu Asociația Mai Mult Verde.

Prin implicarea în această inițiativă, Nestlé România finalizează și campania „Un viitor mai verde”, derulată la nivel național în perioada 12 mai – 30 iunie, care și-a propus să ofere consumatorilor, pe lângă produse cu tradiție, ocazia de a câștiga premii sustenabile, care fac bine societății, dar mai ales mediului înconjurător. Pentru fiecare înscriere în campania promoțională, Nestlé plantează acum câte un puiet de salcâm în Pădurea de Miere.

Ambiția companiei în direcția dezvoltării durabile este ca la nivel global să atingă zero emisii nete până în 2050, prin tranziția la energie regenerabilă în proporție de 100%, dezvoltarea de ambalaje alternative, inovarea în rețete și, nu în ultimul rând, prin înființarea de păduri benefice biodiversității și sechestrării de CO2.

Nestlé și-a luat angajamentul să planteze la nivel global 20 de milioane de copaci pe an. 

Mai multe despre planul Nestlé

Foto: Nestlé Romania

Share this article
Prev Post

România Plantează pentru Mâine: 300 de români și ucraineni au plantat împreună cu Pădurea Copiilor și Terre des hommes România primii puieți ai viitoarei păduri urbane din Parcul Municipal Ploiești Vest

Next Post

P.E. adoptă noi reguli de raportare în materie de sustenabilitate pentru multinaționale. 50.000 de companii vor trebui să publice date privind impactul activităților lor asupra oamenilor și planetei din 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next