Companii responsabile față de mediu și oameni

Now & Next – Strategie de sustenabilitate DS Smith pentru o economie circulară

DS Smith Strategie Sustenabilitate ECSR
DS Smith Strategie Sustenabilitate ECSR

DS Smith, unul dintre principalii furnizori de soluții durabile de ambalare, produse din hârtie și servicii de reciclare la nivel mondial., a anunțat obiective și mai ambițioase în cadrul strategiei sale „Now & Next”, cu scopul de a accelera tranziția către o economie circulară cu emisii reduse de carbon.

Începând din 2020, DS Smith a colaborat cu clienții săi pentru a înlocui 762 de milioane de materiale plastice problematice cu alternative bazate pe fibre și a dezvoltat peste 30.000 de proiecte în domeniul circularității. Acest lucru a fost posibil datorită utilizării Parametrilor de Design Circular, un instrument inovator și fără precedent în industrie, care permite clienților să evalueze gradul de circularitate al propriilor ambalaje.

În paralel, compania a făcut progrese semnificative în direcția decarbonizării, reducând emisiile de CO2 cu 10% în acest an (reprezentând o scădere de 15% față de nivelul din 2019). În plus, au fost realizate eforturi pentru a reduce consumul de apă cu 4% în fabricile de hârtie din zonele cu risc crescut de stres hidric.

De la lansarea strategiei „Now & Next”, DS Smith a îndeplinit 9 dintre cele 26 de obiective propuse, iar alte 3 sunt în curs de a fi îndeplinite înainte de termen.

Prin consolidarea realizărilor sale și pentru a răspunde provocărilor unei lumi într-o continuă transformare, compania și-a mărit ambițiile privind sustenabilitatea, stabilind un set de obiective precise pentru a accelera progresul.

Noul angajament „Now & Next”, elaborat în colaborare cu experți independenți, va pune accent pe circularitate, urmărind să accelereze drumul către atingerea neutralității de carbon și să își orienteze atenția către oameni, comunități și mediul înconjurător.

Miles Roberts, Directorul General al Grupului, a subliniat: „Am înregistrat progrese semnificative cu strategia noastră de sustenabilitate „Now & Next”, dar contextul actual ne impune să facem mai mult. De aceea, luăm măsuri astăzi pentru a ne asigura că angajamentele noastre se adaptează unei lumi în schimbare continuă, accelerând tranziția către o economie circulară cu emisii de carbon reduse”.

Puse în mișcare de misiunea DS Smith de a redefini ambalajele și adaptate pentru a răspunde cerințelor unei lumi în transformare, principalele evoluții și obiective cheie ale strategiei de sustenabilitate „Now & Next” sunt următoarele:

Circularitate 

 • Până în 2025, să testăm până la 5 proiecte pilot de reutilizare și să continuăm să producem ambalaje 100% reciclabile și reutilizabile. 

Carbon 

 • Până în 2030, reducerea emisiilor de GES din scopurile 1, 2 și 3 cu 46% față de 2019/2020;
 • Până în 2027, să încurajăm 100% dintre furnizorii noștri strategici (care reprezintă 76% din emisiile de bunuri și servicii achiziționate) să își stabilească propriile obiective bazate pe date științifice;
 • Până în 2050, atingerea Net Zero pentru emisiile de gaze cu efect de seră. 

Oameni și Comunități 

 • Până în 2030, să implicăm 10 milioane de oameni (creștere de la 10 milioane) în Economia Circulară și în stiluri de viață bazate pe circularitate; 
 • Până în 2025, ateliere de leadership incluziv finalizate de toate echipele de conducere din toate locațiile;
 • Până în 2030, să îmbunătățim diversitatea de gen pentru a ajunge la 40% de femei în poziții de conducere din topul companiei;
 • Atingerea Viziunii Zero – țintim sa avem Zero accidente, în unitățile noastre de producție

Natură 

 • Până în 2025, să măsurăm și să îmbunătățim biodiversitatea în propriile păduri și să evaluăm dependențele noastre față de natură;
 • Stabilirea unor obiective de regenerare a naturii printr-o abordare bazată pe știință;
 • Până în 2030, reducerea cu 10% a intensității extragerii de apă în fabricile de hârtie expuse riscului de stres hidric, în comparație cu 2019. 

Miles Roberts, Directorul General al Grupului, a completat: „Pentru a aborda schimbările climatice, este crucial să adoptăm surse de energie regenerabile cu emisii reduse de carbon. Însă trebuie să abordăm, de asemenea și modul în care facem și utilizăm lucrurile în viața noastră de zi cu zi, prin trecerea la o economie circulară. Prin principiile noastre de proiectare circulară, deja acționăm ca poartă de intrare în economia circulară pentru clienții noștri, ajutând unele dintre cele mai cunoscute branduri de produse de larg consum din lume să își atingă obiectivele de sustenabilitate, alături de obiectivele noastre”. 

Prin aplicarea Principiilor și a Parametrilor de Design Circular, DS Smith sprijină clienții în abordarea problemelor legate de deșeuri și poluare încă din faza de proiectare a ambalajelor. Acest proces permite menținerea materialelor în circuit pentru o perioadă mai îndelungată, ceea ce duce la o reducere a cererii de resurse naturale. De la crearea lor în 2019, Parametrii de Design Circular dezvoltați de DS Smith au susținut mii de proiecte de design. În fiecare lună, aproximativ 3.000 de soluții, bazate pe acești parametri, sunt prezentate clienților, facilitând astfel tranziția către o economie circulară.

În România, DS Smith operează un centru de coordonare a operațiunilor de reciclare în București, două depozite de reciclare în Otopeni și Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie în Zărnești, precum și două fabrici de ambalaje în Ghimbav și Timișoara. Compania mai dispune de trei puncte de lucru în Pitești, Timișoara și Otopeni, în județul Ilfov, având în total 650 de angajați.

Deținând o fabrică exclusiv dedicată hârtiei reciclate, unitatea DS Smith din Zărnești este cea mai mare producătoare de hârtie pentru ambalaje din România, acoperind aproape jumătate din cererea locală de astfel de hârtie

Share this article
Prev Post

TMK Hydroenergy Power – Sistem de energie fotovoltaică plutitoare cu beneficii pentru mediu

Next Post

Banca Transilvania obține rating ESG Low Risk din partea Sustainalytics, pentru al doilea an consecutiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next