Companii responsabile față de mediu și oameni

Numărul zonelor cu emisii scăzute din orașele europene a crescut cu 40% în ultimii 3 ani

Numărul zonelor cu aer curat din Europa a crescut cu 40% din 2019 până în prezent, de la 228, la 320, potrivit analizei Clean Cities, iar acest număr ar urma să crească la 507 până în 2025. Zonele cu emisii reduse (low-emission zones) sunt zone de regulă din marile aglomerări urbane în care există reglementări stricte cu privire la vehiculele poluante, în cele mai multe cazuri accesul acestora fiind interzis. Astfel de zone pot fi marcate de arii mari pietonale și de soluții verzi de mobilitate.

Măsurile de interzicere a accesului vehiculelor poluante sau a circulației cu mașini vechi s-au dovedit extrem de eficiente și benefice. În Madrid, de exemplu, crearea unei zone cu aer curat, în 2018, a dus la o scădere cu 32% a concentrațiilor de dioxid de azot.

Poluarea aerului este o „urgență de sănătate publică”, fiind responsabilă pentru peste 300.000 de decese premature pe an în UE, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, studiile indicând faptul că aerul poluat reduce speranța de viață la nivel global cu o medie de aproape 2 ani.

Italia se află în topul orașelor europene cu cele mai multe zone cu aer curat, 172, comparativ cu 78 în Germania, 17 în Marea Britanie, 14 în Olanda și 8 în Franța.

Analiza Clean Citites

Share this article
Prev Post

Impact Challenge on Climate Innovation 2022: competiție Google.org de proiecte tehnologice care abordează schimbările climatice

Next Post

PepsiCo a emis a doua obligațiune verde în valoare de 1,25 mld de dolari, cu accent pe 2 piloni din cadrul agendei PEP+, agricultura pozitivă și lanț valoric pozitiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next