Companii responsabile față de mediu și oameni

On, Patagonia, PUMA și Salomon își vor îmbunătăți reciclabilitatea și circularitatea produselor lor prin tehnologia de bioreciclare Carbios

On, Patagonia, PUMA și Salomon și-au propus să îmbunătățească reciclabilitatea și circularitatea produselor lor, prin introducerea tehnologiei de bioreciclare dezvoltată de Carbios, informează compania într-un comunicat.

Procesul de bioreciclare utilizează o enzimă capabilă să extragă selectiv poliesterul, recuperându-l pentru a recrea o fibră virgină. Această tehnologie face posibilă recuperarea poliesterului prezent în toate deșeurile textile care nu pot fi reciclate cu ajutorul tehnologiilor tradiționale.

Carbios este o companie care dezvoltă procese biologice și inovatoare printr-o abordare unică prin care descompune orice tip de PET în componentele sale de bază, care pot fi apoi reutilizate pentru a produce noi materiale plastice PET de calitate echivalentă cu cele virgine.

Emmanuel Ladent, directorul general al Carbios, a declarat: ” Suntem foarte încântați să ne asociem cu aceste mărci prestigioase, On, Patagonia, PUMA și Salomon. Obiectivul nostru comun este de a contribui la reducerea impactului asupra mediului al industriei textile prin oferirea unei soluții industriale de reciclare a fibrelor de poliester și de a ne ajuta partenerii să își îndeplinească obiectivele de dezvoltare durabilă.”

Howard Williams, Director Global Innovation Apparel and Accessories la PUMA, a adaugat: “Ca parte a strategiei noastre de sustenabilitate Forever Better, ne propunem să folosim 75% poliester reciclat în articolele noastre de îmbrăcăminte și accesorii până în 2025. Parteneriatul cu Carbios și metodele lor inovatoare de bioreciclare oferă o abordare promițătoare pentru a ne atinge obiectivele și pentru a face ca industria noastră, în ansamblu, să devină mai circulară.”

Share this article
Prev Post

Ministerul Mediului și ECOTIC au susținut un webinar privind oportunitățile PNRR pentru eficientizarea managementului deșeurilor

Next Post

Berry, Tchibo și Neste au dezvoltat noile capsulele de cafea obținute din materiale regenerabile, reducând emisiile de carbon cu 35%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next