Companii responsabile față de mediu și oameni

Berry, Tchibo și Neste au dezvoltat noile capsulele de cafea obținute din materiale regenerabile, reducând emisiile de carbon cu 35%

Berry, Tchibo și Neste au dezvoltat noile capsulele de cafea obținute din materiale regenerabile, îmbunătățind durabilitatea capsulelor Qbo prin utilizarea polipropilenei (PP) obținută din materii prime regenerabile, reducând astfel emisiile de carbon cu aproximativ 35%.

Noile capsule sunt produse tot din polimeri, fabricați în schimb prin utilizarea de materii prime biologice, cum ar fi uleiurile și grăsimile reziduale și deșeurile, de exemplu uleiul de gătit folosit.

“Suntem încântați să oferim capsulele Qbo din PP, produse acum din materii prime regenerabile în proporție de 70%”, a explicat Marius-Konstantin Wiche, director de dezvoltare la Tchibo. “Acest lucru face ca întreaga gamă Qbo – care conține cafea Qbo cultivată în mod sustenabil și preparată în aparatele Qbo – să fie unul dintre cele mai sustenabile sisteme de capsule de pe piață.”

Pentru Berry, introducerea noilor capsule sprijină angajamentul său recent anunțat de a ajunge la un nivel de 30% al circularității materialelor plastice în ambalajele sale de bunuri de consum până în 2030, pe termen lung compania dorindu-si să renunte la plasticul virgin și combustibilii fosili.

“Furnizarea infrastructurii și a capacităților de producție pentru a proiecta produse pentru circularitate este una dintre competențele noastre de bază. Sunt incredibil de mândru de acest parteneriat și de angajamentul său de a demonstra potențialul materiilor prime regenerabile de a reduce impactul de mediu al capsulelor.”, a declarat Jean-Marc Galvez, președintele diviziei Berry Consumer Packaging International.

“Împreună, echipa noastră Tchibo, Neste și Berry au creat un rezultat fantastic. Cafeaua Qbo își păstrează în continuare calitatea sa premium, dar acum într-o capsulă produsă cu mai puține emisii de CO2.”, a declarat Wiche.

Foto: Berry Global

Share this article
Prev Post

On, Patagonia, PUMA și Salomon își vor îmbunătăți reciclabilitatea și circularitatea produselor lor prin tehnologia de bioreciclare Carbios

Next Post

Community Index 2022. Sub 5% din proiectele de CSR din România sunt destinate combaterii schimbărilor climatice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next