Companii responsabile față de mediu și oameni

10.000 de elevi din 300 de școli vor participa în Săptămâna Verde în programul de reciclare a deșeurilor electronice Baterel, Eroul Reciclării

Baterel Eroul Reciclarii ECSR
Baterel Eroul Reciclarii ECSR

Peste 10.000 de elevi din aproximativ 300 de școli din România sunt așteptați să participe în „Săptămâna Verde” la un amplu program de educație ecologică, care presupune reciclarea bateriilor și a deșeurilor electronice.

Aflat la cea de a 13-a ediție, „Baterel, Eroul Reciclării” este un proiect al Asociației Environ, realizat cu sprijinul Ministerului Educației.

„Baterel, Eroul Reciclării” se adresează elevilor și profesorilor din toate ciclurile de învățământ și este structurat în trei categorii: colectarea selectivă a deșeurilor electrice și a bateriilor uzate, lecții interactive despre reciclare organizate online sau în școli și o serie de provocări tematice.

În cadrul actualei ediții, vor fi organizate concursuri lunare cu scopul stimulării creativității și implicării civice, precum realizarea unor jocuri sau calendare cu activități de protejare a planetei, design de produs, reportaje sau chiar vloguri pe tema reciclării. Elevii câștigători vor fi premiați cu rechizite și alte produse marca Baterel pe care au posibilitatea să le aleagă chiar ei accesând www.magazinbaterel.ro.

„E minunat că există această opțiune, să discutăm în mod formal despre educație de mediu în sistemul de învățământ românesc. În ceea ce ne privește, noi încurajăm participarea la astfel de acțiuni pe toată perioada anului. De aceea derulăm programul „Baterel, Eroul Reciclării” încă din 2011, care oferă resurse moderne și metode atractive de învățare – ghiduri, materiale video, cutii pentru colectarea selectivă a deșeurilor electrice și a bateriilor, lecții deschise și ateliere, lucruri de care atât copiii, cât și dascălii au nevoie. Îi felicităm pe profesorii care reușesc să-și ghideze elevii pe această temă nouă și deloc ușoară, chiar dacă nu au fost pregătiți încă în mod formal pe acest subiect”, a declarat Roxana Puia, director de Marketing Asociația Environ.

În ediția de anul trecut a campaniei „Baterel, Eroul Reciclării” au participat peste 10.000 de elevi de la 270 de școli din toată țara. Pe primul loc s-au aflat copiii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Pericei, care au colectat 4.319 kg de deșeuri electrice.

Share this article
Prev Post

McDonald’s, acuzat de ecologiști că face lobby în favoarea menținerii ambalajelor de unică folosință

Next Post

Peste 775 mil. euro pentru IMM-urile din județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș, disponibile prin programul Tranziție justă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next