Companii responsabile față de mediu și oameni

Rompetrol și-a publicat Raportul de sustenabilitate pentru 2022. Ce acțiuni concrete dedicate mediului a întreprins compania în comunități

Raportul Rompetrol pentru anul 2022 surprinde angajamentul Grupului faţă de practicile de sustenabilitate, abordând aspecte precum eficienţa energetică, reducerea emisiilor şi gestionarea deşeurilor, cu accent pe siguranţa la locul de muncă, conduită etică, diversitate, dezvoltarea talentelor, sprijin pentru comunităţi – ca elemente centrale ale strategiei de sustenabilitate a KMG International. 

În 2021-2022, Rompetrol a sprijinit comunităţile locale prin finanţări, donaţii de combustibil şi evenimente de strângere de fonduri, contribuţiile depăşind suma de 2,5 milioane USD. Mai mult de jumătate din aceste investiţii au fost direcţionate către comunităţile din Constanţa şi Prahova, unde Grupul deţine principalele active şi operaţiuni.

Eforturile companiei în și pentru comunități s-au concentrat în jurul a 5 piloni:

  • Educație și creștere
  • Sprijin social
  • Mediu
  • Sănătate și asistență medicală
  • Sport și cultură

În 2021 – 2022, pilonul de mediu a fost reprezentat de o acțiune de igienizare și colectare selectivă a deșeurilor abandonate pe plajele din Corbu, în contextul Zilei Mondiale a Mediului, cu implicarea angajaților Rompetrol din Năvodari și București, și de o serie de acțiuni de plantare de puieți forestieri în Județele Prahova, Ilfov și Constanța, în parteneriat cu Asociația EcoAssist.  

La începutul lui 2022, angajații Rompetrol au plantat peste 7.500 de puieți pe fosta groapă de gunoi din orașul Ploiești, pentru a marca Ziua Internațională a Pădurilor, iar în noiembrie 2022, peste 30 de angajați au plantat peste 6.000 de puieți pe 1,2 hectare de teren în localitatea Lapoș din județul Prahova. În 2021, în cadrul aceluiași proiect, au fost plantate 4,46 ha și 13.000 de puieți forestieri de plop alb și specii de arbuști în județele Prahova și Constanța.

Accesează Raportul de sustenabilitate pentru anul 2022 al Rompetrol

Sursa foto: Rompetrol

Share this article
Prev Post

Envipco angajează specialist planificare producție

Next Post

UE are în vedere un proiect de lege pentru reducerea risipei alimentare în acest deceniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next