Companii responsabile față de mediu și oameni

Rompetrol a susținut plantarea a 10.000 de puieți în 2023 (Raport de sustenabilitate)

Rompetrol a publicat Raportul de Sustenabilitate pentru 2023, cu o analiză detaliată a performanţei de mediu, socială şi de guvernanţă (ESG) a Grupului.

Raportul surprinde aspecte precum eficienţa energetică, reducerea emisiilor şi gestionarea deşeurilor, cu accent pe siguranţa la locul de muncă, conduită etică, diversitate, dezvoltarea talentelor, sprijin pentru comunităţi – ca elemente centrale ale strategiei de sustenabilitate a KMG International.

Printre realizările notate de Rompetrol la capitolul Comunitate, sunt menționate investițiile de peste 1.5 milioane USD în proiecte de sănătate, protecţia mediului, educaţie şi cultură, precum echiparea elicopterelor medicale SMURD, investiţii majore în Centrul Medical Năvodari, Festivalul Internaţional George Enescu, amenajarea unui parc în comuna Corbu și o acțiune de împădurire.

În 2023, de Ziua Sustenabilității, Rompetrol a susținut și implicat angajații în plantarea 10.000 de puieți în județul Sibiu, pe o suprafață de 2,4 hectare, prin parteneriatul cu Plantăm fapte bune (Asociația EcoAssist).

Rompetrol notează că în cadrul parteneriatului a contribuit la plantarea, cu implicarea angajaților din București, Constanța și Ploiești, a aprox. 60.000 de copaci în ultimii 3 ani, în județele Prahova, Constanța și Ilfov.

„Această inițiativă, parte integrantă a strategiei de sustenabilitate a Grupului, joacă un rol crucial în abordarea schimbărilor climatice și a pierderii biodiversității. Pădurile nou plantate au scopul de a proteja ecosistemele locale de fenomenele meteorologice extreme cauzate de schimbările climatice, contribuind la un viitor durabil și rezistent la schimbările climatice pentru regiune.” se arată în raport.

Raportul de sustenabilitate Rompetrol pentru 2023 poate fi descărcat aici.

Share this article
Prev Post

Start ONG a anunțat cele 6 ONG-uri finanțate în cadrul apelului special de proiecte inovatoare

Next Post

Implicarea face diferența. Kaufland a investit în 2023 9,7 milioane de euro în proiecte pentru comunitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next