Companii responsabile față de mediu și oameni

Samsung va investi 5 miliarde de dolari pentru a obține zero emisii nete până în 2050

Samsung Electronics va investi peste 5 miliarde de dolari până în 2030, ca parte a inițiativelor de mediu extinse ale companiei de a obține zero emisii nete până în 2050, a anunțat joi cel mai mare producător de cipuri și telefoane mobile din lume, potrivit Reuters.

Gigantul tehnologic va investi această sumă în cercetare pentru dezvoltarea de tehnologii dedicate filtrării gazelor cu efect de seră și captării dioxidului de carbon generat în timpul producției de cipuri. Samsung și-a propus, de asemenea, să impulsioneze reciclarea resurselor, precum litiul și plasticul.

„Această strategie urmează să răspundă în cele din urmă cererii clienților noștri… astfel încât să creștem interesul pentru produsele noastre”, a spus Kim Soo-jin, managerul grupului de strategie ESG al companiei. „Vorbim într-adevăr de costuri, dar vom încerca să creăm o oportunitate de business din asta”.

Coreea de Sud urmărește, de asemenea, să atingă emisii nete zero până în 2050, dar această țintă este o provocare pentru o țară cu o industrie grea semnificativă, sunt de părere analiștii.

Țara se bazează pe cărbune și gaz pentru producția de electricitate într-o proporție de peste 60%, în timp ce sursele regenerabile sunt folosite doar pentru 6% din producție, potrivit datelor ministerului industriei.

Pentru fabricile de cipuri ale Samsung și ale altor producători din Coreea de Sud, energia stabilă și accesibilă este cheia competitivității, dar progresele în domeniul energiei regenerabile au fost prea lente pentru a îndeplini aceste criterii până acum, potrivit analiștilor.

„Suntem direct producători… așa că există provocări diverse, stratificate”, a spus Kim.

Clienții și investitorii Samsung, cu propriile lor obiective neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, au cerut de mult timp obiective de mediu mai clare de la Samsung.

„În timp ce cantitatea emisiilor sale de carbon continuă să crească, Samsung Electronics a amânat asumarea unui angajament clar cu privire la modului de reducere semnificativă a emisiilor de carbon. Aceasta a fost o preocupare tot mai mare pentru investitorii pe termen lung”, a declarat Yoo-Kyung Park, șeful departamentului de investiții și guvernanță responsabile pentru regiunea Asia-Pacific la APG Asset Management, acționar Samsung.

Afacerile cu cipuri și componente au reprezentat 15,6 milioane (90%) din cele 17,4 milioane de tone de gaze cu efect de seră emise de Samsung Electronics în 2021, a spus compania, în timp ce afacerile cu dispozitive, inclusiv cele mobile, au reprezentat 10%.

Mai mult, afacerea cu cipuri și componente a Samsung a folosit 144 de milioane de tone de apă în 2021, adică 88% din cele 164 de milioane de tone utilizate în total de companie.

Pe lângă obiectivele sale de zero emisii nete și cele legate de folosirea apei, compania vrea să crească gradul de reciclare a resurselor, cum ar fi litiul și cobaltul, utilizate în dispozitivele Samsung. În prezent, compania colectează deșeuri electronice în aproximativ 50 de țări, propunându-și să facă acest lucru în aprox. 180 de țări până în 2030.

De asemenea, Samsung vrea să mărească plasticul reutilizat din dispozitivele sale la 50% până în 2030 și 100% până în 2050 și să impulsiooneze producția de cipuri și dispozitive eficiente din punct de vedere energetic, a spus Kim Soo-jin.

„În final, suntem o companie de tehnologie… Așa că vom contribui pozitiv la schimbările climatice prin dezvoltarea tehnologiei”, a punctat Kim.

Infografic noua strategie de sustenabilitate Samsung

Share this article
Prev Post

Centrul Ceh lansează astăzi proiectul expozițional „ECO? Designul ceh în drum spre sustenabilitate”

Next Post

Libris.ro își „înverzește” energetic depozitul de carte din Brașov prin instalarea a 835 de panouri fotovoltaice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next