Săptămâna Verde: 285 de școli au primit 46.000 de puieți prin programul Adoptă un Copac, în campania Plantarea de speranță la distanță

Adoptă un Copac, programul de împădurire și educație despre păduri al asociației Viitor Plus, a venit în sprijinul a 285 de școli din România, în contextul Săptămânii Verzi.

46.000 de puieți forestieri din specii precum stejar, ulm, frasin, sălcioară sau paltin de camp au fost ambalați în mod sustenabil și protejat și au fost expediați școlilor din întreaga țară, împreună cu un ghid digital de plantare corectă.

Campania „Plantarea de speranță la distanță” a fost lansată în pandemie, când evenimentele de plantare cu voluntari nu au mai fost posibile. Proiectul a prins teren, iar în prezent este susținut de OMV Petrom.  

Implicarea elevilor și profesorilor poate fi văzută în Comunitatea Adoptă un Copac, iar materialele educaționale pentru profesori pot fi descărcate gratuit pe www.viitorplus.ro/educationale, unde toți cei interesați găsesc atât un modul despre importanța pădurilor, ghiduri de plantare corectă, precum și alte materiale utile pentru implementarea activităților de mediu.

Sursa foto: Adoptă un Copac

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Apetitul românilor pentru energie verde este în creștere, panourile solare nepresurizate, printre cele mai căutate (Leroy Merlin)

Next Post

Săptămâna Verde. Alka susține Nature Talks în organizarea de ateliere de mediu pentru elevii din București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next