Companii responsabile față de mediu și oameni

Școlile din București-Ilfov se pot înscrie în proiectul „Colectează și salvează, Recicleta și Kaufland te premiază”

60 de școli cu învățământ primar/gimnazial/liceal din București-Ilfov se pot înscrie în această perioadă în proiectul de educație de mediu „Colectează și salvează, Recicleta și Kaufland te premiază”, implementat de Recicleta cu sprijinul Kaufland România.

Proiectul se desfășoară în 3 etape – o etapă de colectare separată a deșeurilor, urmată de o serie de cursuri online de mediu și, în final, de un concurs cu premii totale în valoare de 29.500 de lei.

Profesorii se pot înscrie în proiect prin completarea formularului disponibil AICI, urmând ca școlile să primească insule de colectare separată pe 5 fracții (hârtie, carton, metal, plastic și sticlă) până pe 18 decembrie.

În faza a 2-a a proiectului, profesorul coordonator din fiecare școală își formează o echipă de 9 cadre didactice, pentru a participa la trainingurile online livrate de Recicleta și Viitor Plus în perioada octombrie 2023 – ianuarie 2024. În urma acestor cursuri și pe baza materialelor educaționale puse la dispoziție, profesorii formați vor organiza lecții și ateliere la clasă pentru un total de 25% din unitatea lor de învățământ.

În etapa a 3-a, care se va desfășura în perioada 1 aprilie – 31 mai 2024, vor avea loc două concursuri distincte – Campionii colectării separate, în care vor fi oferite 3 premii în valoare de 23.000 de lei școlilor care strâng cele mai mari cantități de materiale reciclabile, și Eco-ambasadorii pentru reciclare, în care vor fi oferite 3 premii în valoare de 7.500 de lei școlilor cu cel mai mare reach pe paginile de social media dedicate exclusiv campaniei (Facebook sau Instagram).

Citește mai mult despre proiect

Accesează Regulmentul proiectului

Citește și: Azi pentru Mâine în Școală și ASAP. Două programe ONG cu același obiectiv: educarea și implicarea elevilor din școli în colectarea separată a deșeurilor

Share this article
Prev Post

Bursele Green Web 2023-2024 pentru proiecte în domeniul drepturilor digitale și al justiției climatice

Next Post

Cel mai mare parc eolian offshore din lume a început să livreze energie electrică în rețeaua națională a Marii Britanii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next