Companii responsabile față de mediu și oameni

Cel mai mare parc eolian offshore din lume a început să livreze energie electrică în rețeaua națională a Marii Britanii

Cea mai mare fermă eoliană offshore din lume, Dogger Bank, amplasată în largul coastei Yorkshire, a început să producă energie electrică pentru rețeaua națională a Marii Britanii.

SSE Renewables, care dezvoltă Dogger Bank în parteneriat cu Equinor și Vargronn, a confirmat luni că una dintre cele 277 de turbine ale parcului a livrat prima cantitate de energie electrică, relatează publicația britanică edie.

Dogger Bank este dezvoltat în trei etape de producție, fiecare cu o capacitate de 1,2GW. Odată finalizat, proiectul va fi cel mai mare de acest tip din lume. Implementarea celei de a 3-a faze este prevăzută pentru 2026.

Dogger Bank este primul proiect în care aceste modele de turbine au fost utilizate la nivel global. Fiecare pală are o lungime de peste 100 de metri, iar o rotație completă a turbinei cu trei pale poate alimenta o gospodărie britanică medie timp de două zile.

Alistair Phillips-Davies, directorul executiv al SSE, a declarat că este „un moment de referință pentru industria eoliană offshore globală” și o „demonstrație a ceea ce se poate realiza atunci când factorii de decizie politică, investitorii, industria și comunitățile lucrează împreună”.

Prim-ministrul Rishi Sunak a calificat vestea drept „fantastică” și a declarat că guvernul său consideră că energia eoliană offshore este „esențială pentru generarea de energie regenerabilă și eficientă” pe drumul către zero net.

Guvernul conservator și-a propus ca Marea Britanie să aibă o capacitate eoliană offshore de 50GW până în 2030, cu ambiția de a elimina producția de energie electrică pe bază de combustibili fosili până în 2035.

Foto: Dogger Bank – SSE

Share this article
Prev Post

Școlile din București-Ilfov se pot înscrie în proiectul „Colectează și salvează, Recicleta și Kaufland te premiază”

Next Post

ING Group a publicat Raportul Climatic și continuă să-și seteze obiective sustenabile pentru 2030

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next