Companii responsabile față de mediu și oameni

ING Group a publicat Raportul Climatic și continuă să-și seteze obiective sustenabile pentru 2030

Raport Climatic ING ECSR
Raport Climatic ING ECSR

ING Group a publicat Raportul anual de progres pentru acțiuni climatice. Raportul explică impactul finanțărilor ING Group asupra schimbărilor climatice și modul în care activitatea ING este afectată de degradarea mediului înconjurător.

Raportul analizează progresul ING privind Abordarea Terra – strategia prin care direcționează sectoarele cu cea mai mare intensitate a emisiilor de carbon din portofoliul său spre zero emisii nete până în 2050 – precum și modul în care ING facilitează tranziția clienților săi spre economia verde. Sunt detaliate, de asemenea, modalitățile de evaluare a riscurilor climatice și măsurile aplicate pentru atenuarea acestora.

Declarație Steven van Rijswijk – CEO, ING

“Schimbările climatice sunt o realitate, iar efectele lor sunt resimțite peste tot în jurul nostru. Cele mai recente rezultate științifice confirmă faptul că nu mai avem multe ocazii rămase pentru a limita încălzirea globală la 1,5°C. Cred cu tărie că fiecare pas este important, fiecare acțiune are sens și fiecare zecime de grad contează.

Plasarea sustenabilității în centrul activității ING este unul dintre cei doi piloni principali ai strategiei ING. Schimbarea nu se întâmplă peste noapte, iar tranziția spre verde nu este albă sau neagră. Realitatea este că, în ciuda faptului că ING finanțează multe activități sustenabile, în continuare compania finanțează mai multe care nu sunt. Societatea este în tranziție către o economie cu emisii de carbon reduse.

Principalele concluzii ale raportului:

  • ING contribuie în continuare la stabilirea standardelor privind finanțarea sectorială a proiectelor care vizează reducerea emisiilor de carbon. A făcut acest lucru pentru industria siderurgică și cea maritimă. În prezent dezvoltă o nouă metodologie pentru sectorul prelucrării aluminiului.
  • În lanțul valoric al petrolului și gazelor, ING are setate obiective pentru 2030 și 2050, nu doar pentru segmentul de upstream, dar și pentru cel de mistream și cel de downstream. De asemenea, ING lucrează să extindă această abordare în comerțul și finanțarea mărfurilor. Ceea ce înseamnă că atunci când va finaliza, întregul proces vă fi acoperit prin metodologia Terra.
  • Pe lângă industria de petrol și gaze, ING își extinde abordarea Terra și în segmentul de Business Banking (agricultură și transport, în Olanda), precum și la nivel global în portofoliul de real-estate comercial.
  • ING include componente climatice în procesele și deciziile de business.
  • ING face apel către guverne și autorități de reglementare pentru a dezvolta politici și stimulente care să ghideze mai bine tranziția și să accelereze reducerea emisiilor de carbon din economia globală.

Pe măsură ce perspectivele asupra efectelor schimbărilor climatice evoluează rapid, ING continuă să își îmbunătățescă abordarea.

Raportul de progres pentru acțiuni climatice, al ING Group, pentru anul 2023 poate fi accesat AICI.

Share this article
Prev Post

Cel mai mare parc eolian offshore din lume a început să livreze energie electrică în rețeaua națională a Marii Britanii

Next Post

Google lansează noi soluții tehnologice dedicate sustenabilității care folosesc inteligența artificială

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next