Companii responsabile față de mediu și oameni

ING transformă cardurile expirate în țevi din plastic: 1 milion de carduri pot fi reciclate anual

ING sustenabilitate ECSR
ING sustenabilitate ECSR

Anual, 6 tone de plastic, provenite din 1 milion de carduri de debit și credit expirate, pot fi recuperate și transformate în țevi din plastic, la inițiativa ING Bank România. Prin implementarea acestui sistem de reciclare, procesul de emitere a cardurilor fizice devine mai sustenabil: producția de carduri se face din plastic reciclat din 2022, se folosesc hârtie și plicuri din hârtie reciclată, iar cercul este închis de reciclarea cardurilor colectate de la clienți.

  ING Bank România este prima din Grupul ING care renunță la distrugerea tradițională a cardurilor sale în favoarea casării prin tăiere, un proces cu impact redus asupra mediului. Propriu-zis, procesul are două faze: partenerul Austria Card SRL preia cardurile, iar materialul rezultat în urma tăierii va fi colectat și reciclat de firma KLAUSSENBURG RECYCLING GmbH în instalații specializate pentru a obține țevi din plastic.

  Citește și: Wizz Air: Emisiile de carbon per pasager/kilometru au scăzut cu 6,8% față de anul precedent

  În 2022, ING Bank a inițiat tranziţia portofoliului său de carduri către o alternativă sustenabilă, din plastic reciclat, care oferă aceeaşi durabilitate şi calitate cardurilor bancare. Prin acest demers, banca reduce amprenta de carbon a cardurilor nou-emise cu 75%, în timp ce energia necesară pentru a le produce scade cu 54%.

  “Încurajăm clienții ING Bank România, posesori de carduri fizice, să le returneze în oricare office ING la momentul expirării. În urma procesului de reciclare, cardurile vor fi redate folosului comun sub o altă formă, cea a țevilor din plastic. Mai mult decât atât, apelul nostru către clienți este de a utiliza cardul virtual ING, un mijloc de plată mai simplu de folosit și cel puțin la fel de sigur. Cardul virtual se emite direct din aplicaţia de internet şi mobile banking ING Home’Bank, printr-un proces 100% online. Funcționalitățile cardului virtual sunt identice cu cele ale cardului fizic, de la plăți la comercianți prin POS, până la plăți online sau retragere de numerar la orice ATM ING și non ING – acolo unde opțiunea este pusă la dispoziție de celelalte instituții bancare” – spune Cristian Lia, Director Dezvoltare Carduri, ING Bank Romania.

  Citește și: Platforma de mediu pentru București și Penny anunță ultimele 2 zile de înscriere a proiectelor de Biodiversitate urbană

  Odată cu adoptarea politicii de reciclare, cardurile ING se înscriu în categoria produselor complet reciclabile, cu impact redus asupra mediului pe parcursul întregii lor durate de viață, de la producție până la distrugere. 100% dintre cardurile nou emise de ING folosesc rPVC, în timp ce 30% din portofoliul existent sunt deja emise pe rPVC.

  Share this article
  Prev Post

  Wizz Air: Emisiile de carbon per pasager/kilometru au scăzut cu 6,8% față de anul precedent

  Next Post

  S&P Global: Arçelik, grupul din care face parte Arctic, obține cel mai mare scor din industria de electrocasnice în ceea ce privește sustenabilitatea

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Read next