Companii responsabile față de mediu și oameni

S&P Global: Arçelik, grupul din care face parte Arctic, obține cel mai mare scor din industria de electrocasnice în ceea ce privește sustenabilitatea

Arcelik sustenabilitate ECSR
Arcelik sustenabilitate ECSR

Arçelik a obținut cel mai ridicat scor dintre companiile din domeniu în cadrul clasamentului S&P Global Corporate Sustainability Assessment, desfășurat în octombrie 2023. Aceasta reprezintă o evaluare anuală de referință a practicilor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG), stând la baza Indicelui de sustenabilitate Dow Jones.

Arçelik a înregistrat un scor de 86/100, fiind cel mai mare punctaj dintre cele 46 de companii evaluate din industria de bunuri de uz casnic de folosință îndelungată. Această performanță evidențiază angajamentul continuu asumat de Arçelik pentru un viitor sustenabil și consolidează poziția companiei în elita producătorilor de electrocasnice.

Citește și: ING transformă cardurile expirate în țevi din plastic: 1 milion de carduri pot fi reciclate anual

Recunoașterea a fost precedată de Conferința Adunării Globale a Națiunilor Unite, în cadrul căreia compania s-a alăturat inițiativei de sprijin în accelerarea obiectivelor pentru 2030, Forward Faster, asumându-și angajamente semnificative în trei domenii-cheie: mediu, apă și finanțare durabilă.

De asemenea, Arçelik și-a reconfirmat angajamentul față de inițiativa Science Based Targets de reducere a emisiilor cu efect de seră, țintind să devină, din 2050, o companie net-zero, în conformitate cu Standardul Corporate Net-Zero Initiative (SBTi). Aceasta presupune un deziderat și mai ambițios al Arçelik în actualizarea obiectivelor pe termen scurt aprobate în baza analizelor științifice și va stabili un obiectiv pe termen lung, în acord cu scenariul 1,5 grade Celsius (pentru limitarea creșterii temperaturilor globale până la acest prag).

Citește și: Wizz Air: Emisiile de carbon per pasager/kilometru au scăzut cu 6,8% față de anul precedent

Urmând obiectivele net-zero stabilite, compania își propune să reducă emisiile globale Scope 1-2 și Scope 3 cu 90%, până în 2050, raportat la nivelul din 2022. Ținta asumată va fi realizată prin acțiuni inovatoare, implementate pe întregul lanț valoric al companiei. Pentru abordarea emisiilor reziduale de 10%, în conformitate cu Standardul Corporate Net-Zero (SBTi), compania va investi în proiecte calificate de eliminare a carbonului care se bazează pe tehnologie sau pe ajutorul naturii.

Este un privilegiu să obținem cel mai mare scor în cadrul Indicilor de Sustenabilitate Dow Jones, pentru al cincilea an consecutiv. Acest rezultat reprezintă o recunoaștere a businessului nostru și a eforturilor Arçelik de a construi un viitor mai durabil, nu numai pentru companie, ci și pentru clienții noștri. Sustenabilitatea este profund înrădăcinată în fiecare aspect al lanțului valoric al Arçelik. Acțiunile noastre vizează crearea unui efect de domino pozitiv, pentru a încuraja consumatorii să facă alegeri mai sustenabile, care să contribuie la modelarea unui viitor mai bun pentru Planetă, societate și sănătatea tuturor. Sunt încântat de perspective, alimentat de succesul de până acum al companiei noastre, cu dorința constantă de a genera și mai multe schimbări benefice pe viitor, inclusiv îndeplinirea obiectivelor noastre de a reduce emisiile GES din domeniile 1, 2 și 3”, a declarat Hakan Bulgurlu, CEO al Arçelik.

Share this article
Prev Post

ING transformă cardurile expirate în țevi din plastic: 1 milion de carduri pot fi reciclate anual

Next Post

„Verde pentru Generația Alpha”- program pentru educație de mediu în școlile din comunitățile vulnerabile din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next