Companii responsabile față de mediu și oameni

Verde este noul roz: Mattel lansează o colecție de păpuși Barbie inspirată de Dr. Jane Goodall, realizată din plastic reciclat din oceane

Mattel a anunțat, în urma încheierii unui parteneriat cu Institutul Jane Goodall, lansarea noii colecții Barbie certificată CarbonNeutral și fabricată din plastic reciclat din oceane, relatează Business Wire. Fiind deja disponibil în magazinele de larg consum, setul cuprinde păpușa Dr. Jane Goodall Inspiring Women și 2022 Barbie Career of The Year Eco-Leadership Team. Acesta este conceput pentru a-i încuraja pe copii să pună în scenă propriile povești despre sustenabilitate și să învețe mai multe despre profesiile cu care poate nu sunt familiarizați, incluzând un director de sustenabilitate, un cercetător în domeniul conservării mediului, un inginer în energia regenerabilă și un avocat de mediu.

“Copiii au nevoie de mai multe modele ca Dr. Jane Goodall, deoarece a-și imagina că pot fi orice este doar începutul – a vedea acest lucru face toată diferența. Sperăm că această colecție și omagiul adus pentru femeile din domeniul științei și al conservării îi inspiră pe copii să învețe mai multe despre carierele ecologice, despre cum pot proteja planeta și să pună în scenă povești sustenabile prin intermediul jocului cu păpuși.”, a declarat Lisa McKnight, vicepreședinte executiv și director global al Barbie, Mattel.

Lansarea este un semn de omagiu adus Dr. Jane Goodall, pentru eforturile susținute în conservarea mediului și studiul cimpanzeilor și coincide, de asemenea, cu aniversarea a 62 de ani de la prima călătorie a Dr. Jane Goodall în pădurea din Parcul Național Gombe din Tanzania. Aceasta se adaugă unei liste de eroine incredibile ale timpului lor, printre care Ida B. Wells, Dr. Maya Angelou, Billie Jean King și Eleanor Roosevelt, printre altele.

“Toată cariera mea, am vrut să ajut să inspir copiii să fie curioși și să exploreze lumea din jurul lor – așa cum am făcut-o și eu când am călătorit pentru prima dată în Tanzania, acum 62 de ani. Sunt încântată să mă asociez cu Barbie și să-i încurajez pe cei mici să învețe din mediul înconjurător și să simtă că pot face o diferență”, a declarat Dr. Jane Goodall. “Prin acest parteneriat, sper să inspir următoarea generație de eco-lideri să mi se alăture în protejarea planetei noastre și să le reamintesc că pot fi orice, oriunde”

Alte produse sustenabile Mattel, parte a obiectivului corporativ de a obține materiale plastice 100% reciclate, reciclabile sau biodegradabile în toate produsele și ambalajele până în 2030, includ Barbie Loves the Ocean, prima linie de păpuși de modă realizată din plastic reciclat din oceane; Fisher-Price Rock-a-Stack și Fisher-Price Baby’s First Blocks, realizate din  materiale plastice bazate pe materii biologice și linia Matchbox Tesla Roadster și MEGA BLOKS Green Town, certificate CarbonNeutral.

Share this article
Prev Post

UE oferă finanțări de 1,8 miliarde EUR pentru 17 proiecte în domeniul tehnologiilor curate. Un nou apel de proiecte va fi lansat în toamna lui 2022

Next Post

Tesla Model Y full electric recâștigă titlul de cel mai bine vândut SUV în China, în luna iunie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next