Companii responsabile față de mediu și oameni

UE oferă finanțări de 1,8 miliarde EUR pentru 17 proiecte în domeniul tehnologiilor curate. Un nou apel de proiecte va fi lansat în toamna lui 2022

17 proiecte europene inovatoare în domeniul tehnologiilor curate selectate de Uniunea Europeană în cadrul Fondului de Inovare vor primi granturi în valoare totală de 1,8 miliarde EUR. Proiectele selectate pentru finanțare sunt implementate în Bulgaria, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, Țările de Jos, Norvegia, Polonia și Suedia.

Proiectele, selectate în cadrul celei de a doua cereri de propuneri de proiecte la scară largă (cu costuri de capital mai mari de 7,5 milioane EUR), acoperă o gamă largă de sectoare care contribuie la eforturile de decarbonizare ale UE, cum ar fi producția, distribuția și utilizarea hidrogenului verde, transformarea deșeurilor în hidrogen, energia eoliană offshore, fabricarea de module fotovoltaice, stocarea și reciclarea bateriilor, captarea și stocarea dioxidului de carbon, combustibilii de aviație durabili și biocombustibilii avansați.

Proiectul vecinilor bulgari presupune dezvoltarea primului lanț complet de captare și stocare a dioxidului de carbon din Bulgaria, care face legătura între instalațiile de captare a CO₂ de la o fabrică de ciment și situl offshore de stocare permanentă a acestuia, un zăcământ de gaze epuizat din Marea Neagră, prin intermediul unui sistem de conducte terestre și offshore.

Context

Fondul pentru inovare, cu venituri de peste 38 de miliarde EUR până în 2030 din sistemul UE de comercializare a certificatelor de emisii (ETS), urmărește să creeze stimulentele financiare adecvate pentru ca întreprinderile și autoritățile publice să investească în următoarea generație de tehnologii cu emisii scăzute de carbon și să ofere întreprinderilor din UE avantajul primului venit, astfel încât acestea să devină lideri mondiali în domeniul tehnologiei.

În toamnă, Comisia va lansa cea de a treia cerere de proiecte la scară largă. După cum s-a anunțat în Planul REPowerEU, finanțarea disponibilă va fi dublată la aproximativ 3 miliarde EUR pentru a sprijini și mai mult independența UE față de combustibilii fosili din Rusia.

Proiectele care nu au fost selectate în cadrul cererilor de propuneri anterioare sunt încurajate să participe din nou.

Share this article
Prev Post

Zentiva România a sprijinit plantarea unui nou lot de 20.000 de puieți pe un teren afectat din Munții Făgăraș

Next Post

Verde este noul roz: Mattel lansează o colecție de păpuși Barbie inspirată de Dr. Jane Goodall, realizată din plastic reciclat din oceane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next