Companii responsabile față de mediu și oameni

Zentiva România a sprijinit plantarea unui nou lot de 20.000 de puieți pe un teren afectat din Munții Făgăraș

Zentiva România a finalizat plantarea unui nou lot de 20.000 de copaci pentru reîmpădurirea a 5 hectare defrișate în Munții Făgăraș, compania continuând astfel acțiunea de reîmpădurire din regiune, demarată în 2019.

Lucrările de plantare au avut loc în zona Dobrogeanu, o zonă afectată de tăieri la ras și incendii care face parte dintr-un program de intervenție și reabilitare a Fundației Conservation Carpathia. Zentiva România își menține astfel angajamentul pentru mediu prin acțiuni de reabilitate a zonelor defrișate, implicându-se în acest an în plantarea a 47.000 de arbori în ariile vulnerabile din Munții Făgăraș.

„Anul acesta sărbătorim 60 de ani de activitate în România. Înțelegem reziliența în timp, nevoia de continuitate, de resurse, perspectiva de a gândi și de a planifica pe termen lung. Implicarea Zentiva în protejarea mediului confirmă angajamentul nostru pentru România și pentru viață, de care trebuie să ne îngrijim astăzi cu gândul la viitor, într-un mod responsabil și sustenabil”, a declarat Simona Cocoș, Director General ZENTIVA România și Republica Moldova.

Colaborarea dintre Zentiva și Conservation Carpathia este consecventă preocupărilor față de mediu ale companiei și programului său PlanetZ pentru o planetă mai sănătoasă, compania având ca obiectiv ca în 2030 să devină carbon neutră. Proiectele de împădurire reprezintă o parte din acțiunile implementate pentru îndeplinirea acestui obiectiv, compania dezvoltând constant proiecte de diminuare a generării de deșeuri, de diminuare masivă a consumului de apă în procesul de fabricație sau de folosire de energie 100% verde în ambele fabrici ale grupului din București.

Zentiva România este cel mai mare producător de medicamente generice din România și a treia cea mai mare companie farmaceutică pe plan local în valoare (Sursa datelor este IQVIA, sell-out MAT decembrie 2021). În România grupul Zentiva reunește societățile ZENTIVA S.A., Labormed-Pharma S.A., Labormed Pharma Trading S.R.L. (fost Alvogen România S.R.L.), Be Well Pharma S.R.L. și Solacium Pharma S.R.L., aceasta din urmă fiind distribuitor de suplimente alimentare, dispozitive medicale și OTC.

Comunicatul integral Zentiva România

Share this article
Prev Post

Comisia de Mediu din PE a votat aproape în unanimitate noile reguli aplicabile companiilor din UE, menite să stopeze defrișările și degradarea pădurilor

Next Post

UE oferă finanțări de 1,8 miliarde EUR pentru 17 proiecte în domeniul tehnologiilor curate. Un nou apel de proiecte va fi lansat în toamna lui 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next