Secretar de stat: România nu va atinge net zero în 2050 dacă nu vom avea o evoluţie unitară în toate sectoarele

România nu va atinge net zero’ în 2050, conform strategiei pe termen lung, dacă nu se va înregistra o evoluţie unitară din acest punct de vedere în toate domeniile cum ar fi transporturile sau construcţiile, a declarat Ionuţ Sorin Banciu, secretar de stat în Ministerul Mediului, citat de Agerpres, la cea de a treia ediţie a summitului Net Zero Carbon Summit, organizat de Govnet Conferences.

„(…) Sectorul clădiri, sectorul transporturi emit în continuare. În transporturi, emisiile cresc şi este clar că nu vom putea atinge net zero dacă toate aceste domenii nu vor performa unitar. Avem ecosistemele naturale care absorb aceste emisii. Ne bazăm pe păduri, pe alte tipuri de ecosisteme naturale care să absoarbă emisiile pe care nu le vom putea reduce”, a spus Banciu.

„Cred că semnalul Green Deal este clar pentru toată lumea. Toate sistemele economice, inclusiv industria, vor merge în direcţia asta şi costurile se vor reduce. Aţi văzut ce s-a întâmplat cu energia eoliană, cu energia solară. Costurile au scăzut pentru că există o piaţă mai mare, există competiţie şi competiţia duce la progres”, a mai spus demnitarul.

Sursa foto: pagina de Fb Ionut Sorin Banciu

Share this article
Shareable URL
Prev Post

9 videoreportaje inspiraționale despre bune practici în trecerea de la modelul de business liniar la cel circular

Next Post

Undă verde noilor norme care obligă companiile să-și reducă impactul negativ asupra drepturilor omului și mediului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next