Companii responsabile față de mediu și oameni

Shein sau cum poluează cu deșeuri textile retailerii de fast fashion

Shein, un producător și retailer online chinez de îmbrăcăminte, fondat în 2012, este cunoscut drept platforma de fashion șic unde poți descoperi articole la modă și la prețuri surprinzător de mici. „Frumusețea modei ar trebui să fie accesibilă tuturor, nu doar celor puțini privilegiați” spune Shein. Astfel că în 2021, retailerul a avut venituri de aproape 16 miliarde de dolari, o creștere cu 60% față de 2020.

Chiar dacă Shein produce în mod deliberat și rapid îmbrăcăminte la modă, consumatorii tind să arunce hainele la gunoi din cauza calității slabe a produselor. Oricât de stilate ar părea, aceste articole vestimentare nu sunt făcute pentru a dura, Shein valorificând doar cele mai recente tendințe. Deoarece îmbrăcămintea nu este realizată din materiale de bună calitate, hainele se uzează repede și sunt aruncate la fel de rapid, fără a putea fi donate. Iar multe dintre aceste haine sunt fabricate din țesături precum poliesterul și nailonul, care sunt dăunătoare pentru mediu, deoarece nu sunt biodegradabile.

Poluarea și distrugerea mediului înconjurător sunt așadar reversul producției în masă de îmbrăcăminte rapidă și ieftină. Potrivit Columbia Climate School, retailerii de fast fashion gen Shein influențează schimbările climatice, contribuind la poluarea acvatică și cu microplastice. Industria de fashion este responsabilă pentru 10% din emisiile de gaze cu efect de seră provocate  de oameni și pentru 20% din deșeurile acvatice. Mai mult, această industrie folosește mai multă energie decât sectorul aviatic și cel maritim la un loc.

Sursa (traducere și adaptare): dailytitan.com

Share this article
Prev Post

The Body Shop va instala mai multe stații de reumplere în magazinele sale / Coldplay se pregătește pentru un turneu mondial sustenabil

Next Post

CSR Nest a inaugurat o grădină pedagogică și organizează  un Târg al Economiei Circulare în proiectul Verde Citadin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next