Societe Generale Global Solution Centre Romania a lansat o nouă ediție a programului de finanțare We Care Together care vizează susținerea proiectelor dezvoltate de către organizații neguvernamentale din România cu impact pozitiv asupra societății și mediului.
Tema ediției din acest an a programului este One Planet, One Home – O Planetă, O Casă, cu obiectivul susținerii protejării mediului înconjurător, a resurselor naturale și asigurarea unui viitor și a unei dezvoltări sustenabile.
Pentru a contribui la acest obiectiv, sponsorul va sprijini cel puțin un proiect cu impact pozitiv în domeniile:
Medii urbane prietenoase cu omul și natura
Se încurajează participarea cu proiecte care să contribuie la ameliorarea situației actuale, printr-o bună colaborare a ONG-ului cu autoritățile locale. Spre exemplu concepte ca „Green Cities”, sau „Nature-positive Cities”, „Sponge Cities” sau „Climate-smart Cities” sunt așteptate ca bază si punct de pornire pentru abordările proiectelor ce vor fi depuse pentru acest domeniu de acțiune prezentei ediții a programului de finanțare. Toate pun accent pe dezvoltarea urbană în strânsă legătură cu omul și natura, și în special cu amenajarea de spații verzi care să contribuie si la ameliorarea fenomenelor meteo extreme.
Restaurarea și Protejarea Zonelor Naturale de Interes Public
Se încurajează participarea cu proiecte pentru restaurarea ecologică activă, în zone unde ecosistemele au suferit dezechilibre. În plus, restabilirea rolului ecologic al speciilor sălbatice, interacțiunile acestora și auto-reglarea ecosistemului, în colaborare cu autoritățile locale este o prioritate în acest program.
Agricultura Sustenabilă – integrarea principilor din sistemele naturale în agricultură
Se încurajează participarea cu proiecte care să susțină educatia pentru, si sa acompanieze transparent fermierii si fermele din România pentru a se adapta în fața schimbărilor climatice și pentru a se alinia principiilor de dezvoltare durabilă. Concret, fermele ar trebuie să facă tranziția de la o activitate poluantă, la unele care absorb și fixează CO2 în sol, devenind astfel o soluție „Nature-Based”.
Plantarea de copaci nu este un obiectiv direct sau o activitate principală în proiectele propuse. Aceasta poate fi, însă, una secundară.
Bugetul ediției și număr de proiecte finanțate
Bugetul Programului pentru anul 2024 este de 95.000 euro, și va fi alocat unui singur proiect câștigător.
În cazul în care nu se întrunesc criteriile pentru un singur proiect, și în funcție de nominalizările primite, există posibilitatea de a oferi suport pentru două proiecte susținute din suma disponibilă.
Calendar
Perioada de depunere a proiectelor: 10 octombrie – 06 noiembrie 2024
Anunțatea proiectului câștigător: 15 – 16 noiembrie
Verificarea eligibilității dpdv conformității administrative: 15 – 29 noiembrie
Semnarea contractului/elor de finanțare: 02 – 10 decembrie
Mai multe informații, AICI.