Societatea Ornitologică Română (SOR) a lansat a 8-a ediție a programului său național de educație pentru natură, „Școli și Grădinițe Prietenoase cu Natura”.

Profesorii pot înscrie școlile, grădinițele și palatele copiilor în perioada 18 septembrie – 20 octombrie, prin completarea formularului disponibil pe site-ul SOR.

Proiectul Școli și Grădinițe Prietenoase cu Natura este conceput astfel încât orice cadru didactic, indiferent de specializare, să poată participa împreună cu elevii la program. Profesorii au la dispoziție Ghidul activităților, care cuprinde toate informațiile importante pentru derularea corectă a acestora.

Programul propune activități simple în aer liber prin care copiii pot contribui la sprijinirea naturii urbane: amplasarea unui cuib artificial pentru păsări, amenajarea unor refugii pentru șopârle și arici, hrănirea păsărilor în timpul iernii, amplasarea siluetelor de păsări sau diferite forme pe geamuri pentru a le face vizibile pentru zburătoare, realizarea unui hotel de insecte, colectarea selectivă a deșeurilor etc.

Proiectul include și activități derulate în clasă, precum: concursuri de desenat păsări, participarea la Olimpiada Speciilor, concurs online de recunoaștere a speciilor, una dintre activitățile foarte apreciate de copii la edițiile precedente.

Înscrierea și participarea sunt gratuite, la fel și accesul la materialele educative realizate de specialiștii SOR, precum și la o comunitate online inspirațională.

Potrivit SOR, peste 70.000 de copii au devenit până acum prietenoși cu natura, cu implicarea a peste 3.100 de cadre didactice și a peste 800 de instituții de educație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *