Companii responsabile față de mediu și oameni

“Spidermanul francez” s-a cățărat pe un zgârie-nori din Barcelona pentru a atrage atenția asupra schimbărilor climatice

Un alpinist cunoscut sub numele de „Spidermanul francez” pentru ascensiunile sale îndrăznețe a cucerit vineri un nou vârf urban, escaladând un zgârie-nori de 166 de metri din Barcelona, în încercarea de a sensibiliza populația cu privire la schimbările climatice și la secetă.

Alain Robert, în vârstă de 60 de ani, s-a cățărat pe clădirea din sticlă și oțel Melia Barcelona Sky Hotel, a patra cea mai înaltă construcție din orașul spaniol, echipat doar cu încălțări de alpinism  și un sac de cretă pudră, relatează Reuters.

„Aș dori să transmit un mesaj cu privire la schimbările climatice și la problema deshidratării solului în Spania (pentru ca aceasta) să fie rezolvată rapid” de către guvern, a declarat el după ce a ajuns pe acoperiș. Urcarea nu a fost autorizată, iar poliția l-a reținut în vârf.

Spania se confruntă cu o secetă persistentă, iar unele părți din sudul Europei se confruntă cu temperaturi neobișnuit de ridicate, despre care oamenii de știință spun că au fost amplificate de încălzirea globală.

Înainte de ascensiune, Robert a declarat pentru Reuters că structura este „destul de agresivă” și a glumit pe jumătate spunând că va simți el însuși efectele schimbărilor climatice și ale secetei din cauza căldurii. El și-a acoperit degetele cu bandă adezivă de alpinism pentru a preveni arsurile provocate de suprafața încinsă a clădirii – încălzită de soarele puternic, chiar dacă vineri, la Barcelona, temperatura maximă a fost relativ blândă, de 23 grade Celsius.

Share this article
Prev Post

„ReFolosit înseamnă ReIubit”. Angajații BAT România au donat 1.400 kg de haine pentru refolosire și reciclare, în cadrul unui parteneriat cu Crucea Roșie Română – Filiala Sector 6 București

Next Post

Clienții PENNY pot primi pliantul cu reduceri și promoții direct pe Whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next