Companii responsabile față de mediu și oameni

Tuborg își alimentează fabrica din Pantelimon cu energie solară

Panouri solare Unilever ECSR
Panouri solare Unilever ECSR

Tuborg România a finalizat proiectul „Implementarea sistemului fotovoltaic de energie durabilă pentru United Romanian Breweries Bereprod SRL”, la fabrica companiei din Pantelimon.

Proiectul susține obiectivul Tuborg România, de a obține un proces de producție mai verde și de a proteja mediul înconjurător.

Citește și: Studiu Unilever – 84% dintre influenceri evită să menționeze sustenabilitatea în conținutul lor 

Demarat în 2022, proiectul a fost finanțat în proporție de 50% prin granturi norvegiene și finalizat la finalul lunii mai a acestui an prin instalarea unui sistem de panouri solare amplasate pe acoperișul fabricii din Pantelimon.

Citește și: Mai mult de jumătate dintre cumpărători, pregătiți să boicoteze companiile cu practici de greenwashing (Sondaj KPMG)

Implementarea unui sistem fotovoltaic vizează nu doar diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră și a altor emisii poluante din procesul de producție, ci și o scădere a costurilor implicate de fluxul continuu de fabricare a berii.

Punctul de lucru situat în Pantelimon înregistrează un consum anual mare de energie electrică, iar panourile solare produc aproximativ 500 MWh/an, ceea ce acoperă în jur de 4.3% din necesarul energetic al fabricii.

Având în vedere că pentru fiecare MWh produs din surse regenerabile se evită emisia a 306 kg de CO2, proiectul Tuborg se va traduce prin emisii mai mici cu 150 de tone de CO2 anual.

Share this article
Prev Post

Studiu Unilever – 84% dintre influenceri evită să menționeze sustenabilitatea în conținutul lor 

Next Post

Antibiotice Iași a investit în 2022 peste 900.000 de lei în proiecte pentru comunități

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next