Companii responsabile față de mediu și oameni

UK a înregistrat astăzi cea mai caldă zi din acest an – Met Office

Marea Britanie a înregistrat joi cea mai călduroasă zi a anului, a anunțat serviciul național de meteorologie al țării, Met Office, citat de Reuters.

Datele provizorii au indicat astăzi o temperatură maximă de 32,6 grade Celsius în sud-estul Angliei, mult însă sub recordul de 40,3 grade Celsius atins anul trecut.

Maxima precedentă din acest an a fost de 32,2 grade Celsius, care a fost atinsă de două ori în luna iunie, a precizat Met Office, transformând-o în cea mai caldă lună iunie înregistrată vreodată în Marea Britanie.

Steven Ramsdale, directorul Met Office, a declarat că temperaturile au fost „mult peste media pentru această perioadă a anului”, din cauza presiunii înalte din sud-estul țării.

„Condițiile de caniculă au fost deja îndeplinite pentru o mare parte din Anglia și Țara Galilor, iar în unele zone din Scoția și Irlanda de Nord este posibil să se înregistreze în continuare temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această perioadă”, a adăugat el.

Met Office a declarat săptămâna trecută că Marea Britanie a avut a opta cea mai caldă vară din 1884 până în prezent, din cauza temperaturilor record din luna iunie. Vara lui 2023 a fost totuși cea mai umedă dintre cele mai calde 10 veri înregistrate.

Met Office a precizat că luna iulie a acestui an a fost a 6-a cea mai ploioasă lună iulie înregistrată în Marea Britanie.

Sursa foto: Unsplash

Share this article
Prev Post

Soluții pentru Comunitate. S-au finalizat proiectele susținute de Synevo România și Asociația Medicover

Next Post

Aproape toată populația lumii a fost expusă încălzirii globale în iunie-septembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next