Companii responsabile față de mediu și oameni

Unilever acordă gratuit licența de utilizare a unor brevete de invenție pentru reducerea emisiilor congelatoarelor de înghețată

Producătorul de bunuri de larg consum Unilever a anunțat că va oferi gratuit partenerilor săi de business o licență neexclusivă de utilizare a unor brevete de invenție, care permite reducerea emisiilor de carbon generate de lăzile frigorifice pentru înghețată.

Grație celor 12 brevete Unilever, temperatura de congelare a produselor este mai ridicată cu 6 grade decât standardul actual din industrie, de -18 grade Celsius.

Testele efectuate de Unilever’s Global Ice Cream R&D Centre prin derularea a două proiecte pilot în Germania și Indonezia au avut ca rezultat o reducere a consumului de energie de aprox. 25%/ladă frigorifică la o temperatură de -12°C.

Andy Sztehlo, Chief R&D Officer Ice Cream la Unilever, a declarat: „Suntem încântați să facem următorul pas în activitatea noastră de creștere a temperaturii din lăzile de congelare a înghețatei noastre de ultimă generație. Prin acordarea unei licențe neexclusive gratuite pentru aceste 12 brevete de invenție, sperăm că partenerii și colegii noștri din sectorul înghețatei vor profita și vor acționa pentru a aborda problema emisiilor în întreaga industrie”.

„Credem că, prin colaborare, putem reduce impactul lanțului frigorific asupra mediului înconjurător, continuând în același timp să livrăm produse de înghețată de calitate excelentă apreciate de consumatorii noștri.”

Emisiile provenite de la congelatoarele de înghețată din comerțul cu amănuntul reprezintă 10% din amprenta de gaze cu efect de seră a lanțului valoric al Unilever.

Planul de acțiune pentru tranziția climatică al Unilever stabilește foaia de parcurs a companiei pentru a-și atinge obiectivele climatice, inclusiv atingerea unui nivel net zero de emisii în întregul lanț valoric până în 2039 și un obiectiv științific de înjumătățire, până în 2030, a impactului produselor sale asupra emisiilor în funcție de utilizarea de către consumatori, față de o bază de referință din 2010.

Partenerii din industrie pot scrie pe adresa IceCream.Reformulations@unilever.com pentru a primi informații suplimentare privind obținerea unei licențe.

Foto: Unilever

Share this article
Prev Post

Ubuntoo, „ChatGPT-ul verde”, se extinde pe piață ca o primă soluție AI accesibilă la provocările specifice de mediu   

Next Post

Parlamentul European și statele membre au ajuns la un acord asupra unui proiect de lege cheie privind biodiversitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next