Companii responsabile față de mediu și oameni

WasteSharks – roboții olandezi colectori de deșeuri marine

Ca răspuns la cantitatea enormă de deșeuri care ajunge în ocean în fiecare an, compania olandeză RanMarine a venit cu o idee inovatoare – un robot care colectează deșeurile marine, numit WasteShark. Cu ajutorul acestor roboțil acvatici cu o lățime de 157 cm, gunoaiele marine sunt colectate și aduse înapoi pe uscat. Aceștia pot strânge până la 160 de litri de gunoaie, plante și alte resturi din apă.

Ideea inițială a roboților a apărut atunci când fondatorul Richard Hardiman a văzut cum deșeurile marine erau curățate de către autoritățile responsabile folosind bărci mici și plase de piscină pentru a le îndepărta.

Richard s-a gândit că ar putea proiecta și inventa o modalitate mai eficientă de a elimina deșeurile din apă. Motivația inițială a fost dorința de a obține o mai mare eficiență – dar și de a se implica în problemele de mediu, văzând utilitatea și eficiența noilor tehnologii pentru planeta noastră.

“Scopul WasteShark este de a îndepărta deșeurile, gunoaiele (plasticul) și algele dăunătoare de la suprafața apei”, a declarat Richard Hardiman pentru Smiley News. “WasteShark și platformele noastre în curs de dezvoltare fac parte din viziunea mai largă de a eficientiza colectarea deșeurilor, de a reduce costurile și de a descoperi o modalitate mai puțin dăunătoare mediului comparativ cu cele utilizate în prezent.”

Share this article
Prev Post

Libris.ro își „înverzește” energetic depozitul de carte din Brașov prin instalarea a 835 de panouri fotovoltaice

Next Post

H&M și Decathlon, avertizate în Olanda pentru ambiguitatea informațiilor de sustenabilitate de pe etichetele hainelor. Ce „pedeapsă” au primit cei 2 mari retaileri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next