Wizz Air raportează că media emisiilor sale de carbon pentru 2023 a ajuns la 51,5 grame per pasager/kilometru, cu 6,8% mai puțin decât în 2022. Acesta reprezintă cel mai bun rezultat mediu anual pentru intensitatea carbonului înregistrat vreodată de compania aeriană într-un an calendaristic.
În februarie 2023, Wizz Air a obținut cele mai scăzute emisii de carbon raportate vreodată per pasager/kilometru într-o lună, 48,9 grame, reprezentând o reducere cu 8,3% față de aceeași lună din 2022.
Wizz Air este dedicată să reducă și mai mult intensitatea de CO2, cu 25% până în 2030. Un element integral al strategiei de sustenabilitate a companiei aeriene este reînnoirea flotei sale. Wizz Air și-a extins continuu flota, înlocuind aeronavele mai vechi cu cea mai nouă tehnologie, prin adăugarea a 32 dintre cele mai noi și mai sustenabile aeronave Airbus A321neo în 2023. În prezent, compania aeriană operează 195 de aeronave Airbus cu o vârstă medie de 4,3 ani, cu mult sub vârsta medie a industriei aviatice europene de aproximativ 10 ani.
Ca parte a strategiei sale de sustenabilitate, Wizz Air a încheiat un parteneriat cu doi producători de combustibil sustenabil pentru aviație (SAF) în 2023: Neste și Cepsa. Pentru a sprijini în continuare dezvoltarea SAF, compania aeriană a făcut prima sa investiție de capital, în valoare de 5 milioane de lire sterline, în Firefly Green Fuels, o companie britanică de biocombustibili, și a participat la o investiție de 50 de milioane de dolari americani în CleanJoule, un start-up dedicat combustibilului sustenabil pentru aviație (SAF) cu sediul în SUA.
În mai 2023, Wizz Air a devenit prima companie aeriană din Ungaria care a testat comercial furnizarea de combustibil sustenabil pentru aviație (SAF) împreună cu MOL, operând cinci zboruri de pe aeroportul din Budapesta cu un amestec SAF de 35%.
În cursul anului 2023, Wizz Air a început să efectueze operațiuni de handling complet electrice pe Aeroportul Roma Fiumicino, împreună cu Aviation Services, și pe aeroportul din Budapesta, împreună cu Menzies Aviation, sprijinind eforturile mai largi din industria aviației de a aborda actualele schimbări climatice. Inițiativele permit reducerea emisiilor de CO2 din procesul de asistență la sol cu până la 80-85% per aeronavă, în comparație cu utilizarea echipamentelor cu motor diesel.