Companii responsabile față de mediu și oameni

Wood Mackenzie: China va domina lanțul de aprovizionare cu energie solară în următorii ani

China va deține peste 80% din capacitatea de producție de energie solară la nivel mondial până în 2026 și va fi capabilă să satisfacă cererea globală anuală în următorul deceniu, potrivit unui raport publicat marți, citat de Reuters.

Prognoza realizată de firma de cercetare în domeniul energiei Wood Mackenzie vine în contextul în care națiuni precum Statele Unite și India își subvenționează propria producție de energie solară pentru a reduce dependența de produsele fabricate în China în vederea atingerii obiectivelor lor în materie de energie curată.

Dar China a investit peste 130 de miliarde de dolari în industria sa solară în acest an, potrivit analizei, consolidându-și lanțul de aprovizionare pe piața componentelor fotovoltaice până în 2024. Acest lucru este suficient pentru a satisface cererea globală anuală până în 2032.

Extinderea agresivă a Chinei a forțat deja prețurile panourilor solare să scadă dramatic în acest an și provoacă îngrijorare în rândul producătorilor americani care mizează pe un boom al producției interne sprijinit de guvern.

„În pofida inițiativelor guvernamentale puternice pentru dezvoltarea producției locale pe piețele de peste mări, China va domina în continuare lanțul global de aprovizionare cu energie solară și va continua să mărească decalajul tehnologic și de costuri față de competitori”, a declarat Huaiyan Sun, autorul raportului.

Foto: jcomp – freepik

Share this article
Prev Post

Serviciul Copernicus privind schimbările climatice confirmă: cea mai caldă lună octombrie înregistrată vreodată la nivel global

Next Post

1 milion de tone de aditivi din plastic se scurg în oceane în fiecare an (Studiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next