Wizz Air a fost desemnată „Cea mai sustenabilă companie aeriană low-cost” pentru al patrulea an consecutiv în cadrul World Finance Sustainability Awards 2024. Această distincție evidențiază realizările companiei în ceea ce privește rolul său în decarbonizarea industriei aviatice.
Wizz Air conduce industria aviatică cu cea mai scăzută intensitate a emisiilor de carbon per pasager/kilometru dintre concurenții săi și își menține angajamentul de a-și reduce semnificativ intensitatea CO2 până în 2030. În cursul exercițiului financiar 2024, Wizz Air a obținut un rezultat mediu record al intensității emisiilor de CO2, care a ajuns la 52 de grame pe pasager/kilometru. Această reducere a intensității emisiilor este rezultatul direct al planului de reînnoire a flotei companiei și al investițiilor în aeronave ce integrează cea mai bună tehnologie. Compania continuă să adauge mai multe aeronave Airbus A321neo în flota sa, ceea ce duce la o vârstă medie de 4,3 ani. În aprilie 2024, compania aeriană, bazându-se pe realizările sale, și-a anunțat noul obiectiv important de a ajunge să-și alimenteze 10% din zboruri cu combustibil sustenabil pentru aviație (SAF) până în 2030. Noua aspirație consolidează și mai mult poziția Wizz Air de lider al industriei în materie de sustenabilitate și va contribui la angajamentul său de a-și reduce emisiile de carbon per pasager/kilometru cu 25% până în 2030.
Yvonne Moynihan, Corporate and ESG Officer la Wizz Air, a declarat: „Wizz Air este mândră să fie recunoscută de World Finance pentru al patrulea an consecutiv pentru angajamentul nostru neclintit față de sustenabilitate. Modelul nostru de afaceri ULCC ne asigură că suntem sustenabili prin însuși modul în care funcționăm. Pe lângă reînnoirea flotei noastre și îmbunătățirea eficienței operaționale, investim masiv în combustibil sustenabil pentru aviație, care este cel mai important mijloc de reducere a emisiilor din sector pe termen mediu. Pentru a ajunge la emisii nete zero, industria trebuie să colaboreze și să reunească toți actorii relevanți din ecosistemul aviației pentru a se asigura că dezvoltarea tehnologică necesară este susținută și finanțată. Prin urmare, guvernele și factorii de decizie politică vor juca un rol esențial în crearea cadrelor necesare pentru a oferi stimulente semnificative care să încurajeze investițiile strategice în tehnologii bazate pe energie regenerabilă și cu emisii reduse de carbon.”