Companii responsabile față de mediu și oameni

Dezastrele naturale au costat China 13 miliarde de dolari în ianuarie-iunie 2024

  • Aproape 33 de milioane de persoane au fost afectate, iar 322 au murit sau sunt date dispărute
  • Ninsorile anundente, ploile, seceta au afectat 3,17 milioane de hectare de culturi
  • Pierderile agricole cauzate de secetă au fost compensate de îmbunătățirea irigațiilor

Dezastrele naturale precum inundațiile, seceta și temperaturile extreme au costat China 93,16 miliarde de yuani (12,83 miliarde de dolari) în prima jumătate a acestui an, cu aproape 33 de milioane de persoane afectate, au declarat oficialii chinezi, potrivit Reuters.

Ninsorile abundente, 22 de cutremure puternice, inclusiv unul cu magnitudinea de 7,1 în regiunea nord-vestică Xinjiang, alunecările de teren și alunecările de noroi din regiunile sud-vestice și inundațiile de pe Fluviul Galben și din provinciile sudice au afectat și mai mult țara.

Cele 32,38 milioane de persoane afectate includ 322 de persoane care au murit sau au dispărut, au declarat oficialii chinezi în cadrul unei conferințe de presă. Aproximativ 856.000 de persoane au fost relocate de urgență, 23.000 de case au fost distruse, iar aproximativ 3,17 milioane de hectare de culturi au fost afectate.

Impactul asupra economiei în perioada ianuarie-iunie a acestui an a fost, de asemenea, mai grav decât în perioada similară a anului trecut, când țara a înregistrat pierderi în valoare de 38,23 miliarde de yuani.

Dar pierderile au fost limitate, deoarece multe dintre zonele afectate aveau sisteme mai bune de irigații și de stocare a apei, a declarat ministerul.

Sezonul secetei a afectat aproximativ 1,29 milioane de persoane din 10 provincii nordice, ceea ce a dus la o pierdere economică de 1,46 miliarde de yuani – mai mică decât media pentru aceeași perioadă.

Odată cu apropierea sezonului inundațiilor de vară, toate tipurile de riscuri au crescut semnificativ, a declarat ministerul, subliniind necesitatea unui simț mai mare al responsabilității și al urgenței în ceea ce privește siguranța, prevenirea și atenuarea dezastrelor, precum și acțiunile de ajutorare.

Sursa foto: Center for Disaster Philanthropy

Share this article
Prev Post

Elena Mateescu, ANM: Există o probabilitate foarte mare ca până spre finalul lunii iulie să vorbim de un nou record

Next Post

Amazon lansează o platformă gratuită de soluții climatice pentru a susține decarbonarea lanțului de aprovizionare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next