Companii responsabile față de mediu și oameni

OMV vizează Serbia și Bulgaria pentru investiții în surse regenerabile de energie

OMV intenționează să își extindă activitatea în domeniul energiei regenerabile în Europa de Sud-Est. Compania a declarat, citată de Balkan Green Energy News, că România, Serbia, Bulgaria și Ungaria au un potențial mare de energie eoliană și solară.

Grupul austriac a trecut printr-o transformare majoră în direcția tehnologiilor curate. La prezentarea rezultatelor din prima jumătate a anului, directorul general Alfred Stern a subliniat că societatea dorește să își extindă investițiile în energie regenerabilă în Europa de Sud-Est, adăugând că România, Serbia, Bulgaria și Ungaria au un mare potențial de energie eoliană și solară.

Compania are deja o prezență substanțială pe piața energiei electrice din România, unde filiala sa OMV Petrom operează o centrală electrică pe gaz de 860 MW. Compania a declarat deja în iunie că este în căutarea unor oportunități în segmentul energiilor regenerabile în regiune.

Stern a declarat că OMV nu mai este dependentă de gazele naturale din Rusia.

Creștere a portofoliului de energie verde în România

OMV Petrom va dezvolta împreună cu operatorul centralei pe cărbune Complexul Energetic Oltenia (CE Oltenia) 4 parcuri de energie solară cu o capacitate combinată de 450 MW. În plus, a cumpărat proiecte fotovoltaice cu o capacitate totală de 710 MW în țară.

Subsidiara din România deține o participație de 50% la firma Electrocentrale Borzești, care are un portofoliu de proiecte de energie regenerabilă de 1 GW, din care 950 MW din eolian și 50 MW din solar.

De asemenea, OMV Petrom și-a extins parteneriatul cu Renovatio prin achiziționarea unei participații de 50% în proiecte de energie regenerabilă în valoare de 130 MW.

Compania investește în biocombustibili și hidrogen verde în România, precum și într-o instalație pentru componente diesel regenerabile în rafinăria sa Schwechat din Austria.

OMV mizează pe CSC și energia geotermală

Grupul a obținut în iunie o a doua licență în Norvegia pentru captarea și stocarea carbonului (CCS), într-un proiect în care deține 30%. Situl Iroko din Marea Nordului norvegiană are o capacitate de 215 milioane de tone de dioxid de carbon, a declarat OMV, adăugând că ar putea prelua 7,5 milioane de tone pe an.

Obiectivul companiei de emisii reduse de carbon vizează atingerea a 4 TWh de energie geotermală, a 3 TWh până la 4 TWh de electricitate regenerabilă și a 3 mil. tone capacitate CCS pe an până în 2030. OMV a promis să investească 5 miliarde euro în această zonă până la sfârșitul deceniului.

Share this article
Prev Post

Ziua supraexploatării Pământului: omenirea consumă resursele naturale din ce în ce mai rapid. România și-a consumat resursele din acest an pe 1 iulie

Next Post

Prima lună iulie fără ploi înregistrată în capitala Chile de la începutul înregistrărilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next