Companii responsabile față de mediu și oameni

Frigiderele publice – o soluție de combatere a risipei alimentare și de întrajutorare a oamenilor nevoiași

Asociația elvețiană Eco-Citoyen a lansat oficial pe 1 iunie a.c. o mică rețea formată din 4 frigidere stradale cu autoservire, amplasate în 4 locații în orașul Geneva. Un al 5-lea frigider este planificat a fi instalat până la finalul anului.

Proiectul crește gradul de conștientizare în rândul cetățenilor cu privire la impactul negativ al risipei alimentare asupra mediului, ajutându-i în același timp pe cei mai nevoiași.

Rețeaua de frigidere Free-Go (trimitere la cuvântul colocvial francez frigo pentru frigider) le oferă gratuit locuitorilor accesul la surplusurile de produse ale retailerilor, restaurantelor sau ale persoanelor fizice din cartierele lor – fructe, legume, pâine, cornuri sau alte produse perisabile – ținând cont de legislația elvețiană privind siguranța alimentelor și a sănătății publice.

Organizația elvețiană experimentează în prezent o soluție de colectare la sediu sau domiciliu a produselor, pentru a stimula și facilita participarea rezidenților la program. De asemenea, a înființat o linie telefonică directă pe care furnizorii o pot folosi pentru a semnala și oferi alimentele disponibile.

Guvernul elvețian estimează că aproape o treime din toate produsele alimentare destinate consumului sunt irosite sau aruncate inutil – ceea ce înseamnă aproximativ 330 de kilograme de deșeuri alimentare pe cap de locuitor în fiecare an. Dintre acestea, aproximativ 100 de kilograme sunt atribuite risipei generate de gospodării.

Webiste-ul proiectului Free-Go

Share this article
Prev Post

Amazon face prima investiție în tehnologia climatică de captare directă a aerului

Next Post

Apple și-a prezentat primele produse neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next