Companii responsabile față de mediu și oameni

Sustenabilitatea este principala caracteristică a noilor dispozitive Nokia și a abonamentului Circular care oferă a doua șansă telefoanelor și răsplătește în mod ecologic utilizatorii

HMD Global, compania producătoare a telefoanelor Nokia, anunță Circular, un serviciu revoluționar de abonament sustenabil. Alături de acesta, se lansează patru noi dispozitive, dar și accesorii audio, inclusiv cel mai ecologic smartphone al companiei de până acum, Nokia X30 5G, fabricat din aluminiu 100% reciclat și 65% plastic reciclat.

Circular este un nou serviciu de abonament care oferă o modalitate mai durabilă și mai simplă de a utiliza smartphone-urile și tabletele Nokia, care recompensează persoanele care prelungesc ciclul de viață al telefoanelor lor. Circular minimizează impactul negativ pe care posesia unui telefon îl poate avea asupra planetei, evitând ca smartphone-urile și tabletele să ajungă la groapa de gunoi, oferindu-le o a doua viață. Astfel, dispozitivele Nokia trec prin 3 procese: reciclare, recondiționare sau reabonare, fie sunt oferite către o cauză caritabilă.

“Sustenabilitatea este importantă pentru clienți atunci când vine vorba de dispozitive electronice conectate. Cercetarea CCS Insight arată că aproximativ jumătate dintre consumatorii de pe principalele piețe europene consideră crearea unor produse care durează mai mult ca fiind mai utilă și pozitivă pentru mediu. HMD continuă să încurajeze consumatorii să își păstreze dispozitivul pentru mai mult timp, iar cu Circular se asigură că acestea nu ajung la groapa de gunoi. Deșeurile electronice reprezintă o problemă pe care întreaga industrie trebuie să o abordeze, iar serviciile precum Circular reprezintă un pas pozitiv în direcția creării unei schimbări.”, a declarat Ben Wood, CCS Insight.

Nokia X30 5G este construit cu o carcasă din aluminiu 100% reciclat, spatele fiind realizat din plastic reciclat în proporție de 65%, ceea ce îl face cel mai ecologic smartphone al companiei, inclusiv în privința ambalajului. Fără niciun compromis în ceea ce privește performanța telefonului, Nokia X30 5G vine cu funcții premium, inclusiv cea mai bună experiență foto de până acum.

Fabricat în mod sustenabil, cu un spate din plastic 100% reciclat și o carcasă din plastic reciclat în proporție de 60%, Nokia G60 5G vine cu promisiunea “3-3-3″ – trei ani de actualizări ale sistemului Android, trei ani de actualizări lunare de securitate și o garanție extinsă de trei ani, fără costuri suplimentare, încurajând utilizatorii să își păstreze telefonul mai mult timp. Completat cu un ecran FHD+ 120Hz de 6,58” pentru o derulare foarte fluidă și o cameră triplă AI de 50MP, Nokia G60 5G face experiențele premium mai accesibile.

Nokia C31 este cel mai recent smartphone din populara serie C. Acesta aduce durabilitatea caracteristică, un ecran HD+ îmbunătățit de 6,7″ și o autonomie de trei zile cu funcții de economisire a bateriei bazate pe inteligența artificială.

 Nokia T21 nu se putea lăsa mai prejos, fiind proiectată cu o carcasă rezistentă, realizată din aluminiu, care dispune de o husă pentru antenă realizată în procent de 60% din plastic reciclat.

Nici noile accesorii Nokia nu au putut sta departe de drumul spre sustenabilitate. Noul Nokia Portable Wireless Speaker 2, complet rezistent la apă, oferă un sunet fiabil în deplasare, cu un design exterior 100% reciclat și o durată de viață a bateriei de 22 de ore, iar căștile Nokia Clarity Earbuds 2 Pro vin într-o carcasă de încărcare realizată din plastic 100% reciclat și oferă o minunată experiență audio cu un sistem Hybrid Active Noise Cancelling.

Mai multe detalii despre caracteristicile produselor pot fi vizualizate aici.

Share this article
Prev Post

ECOSoluțiile Holcim România certificate internațional ca având un impact de mediu scăzut clasează compania pe primul loc la producția de materiale de construcții cu o amprentă redusă de CO2

Next Post

Concurs de eseuri organizat de Comisia Europeană pentru tinerii de 18-25 de ani, pe tema “Cum pot viitorii tineri antreprenori să contribuie la o economie mai sustenabilă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next