Companii responsabile față de mediu și oameni

Acting Today for a Sustainable Tomorrow. Raportul de sustenabilitate Zentiva pentru anul 2022

Grupul Zentiva, unul dintre principalii producători și furnizori de medicamente de înaltă calitate pentru mai mult de 100 de milioane de persoane din Europa și dincolo de granițele continentului, și-a publicat raportul de sustenabilitate pentru anul 2022.

Raportul dezvăluie informații non-financiare conform standardelor GRI și prezintă, pentru prima dată, o analiză verificată a amprentei de carbon și pentru emisiile din Scop 3, cu angajamente ambițioase pentru 2023 în toate domeniile ESG.

Raportând îndeplinirea obiectivelor sale de sustenabilitate, acțiunile Zentiva s-au concentrat în 2022 în jurul a 3 piloni: Oameni, Parteneri și Planetă.

„Zentiva continuă să aibă o contribuție semnificativă la sănătatea publică în Europa. Suntem conștienți de responsabilitatea noastră față de oameni, față de parteneri și față de planeta noastră. ESG (Environmental, Social, Governance) ne ajută să navigăm și să ne îndeplinim obiectivele. În 2022, am înregistrat progrese încurajatoare datorită angajamentului oamenilor noștri, cooperării și dialogului constructiv cu partenerii și părțile interesate.” subliniază Steffen Saltofte, CEO Zentiva Group

În 2022, grupul a continuat să își consolideze abordarea privind diversitatea, echitatea și incluziunea și a semnat Carta diversității în Republica Cehă, alăturându-se României și Slovaciei, deja membre ale Cartei din 2021. De la sfârșitul anului 2022, Zentiva prezintă, din punct de vedere al diversității, un echilibru sănătos între sexe în întreaga organizație. Prin programul #WeHelpOthers, echipa Zentiva s-a implicat în 100 de activități de voluntariat și proiecte de sprijinire a comunităților.

Zentiva a aderat la Pactul Global al ONU privind drepturile omului, muncă, mediu și anticorupție. În cadrul acestui demers, au fost integrate cele 10 principii și cele 17 obiective de dezvoltare durabilă. 2022 a fost un an de consolidare a guvernanței de sustenabilitate, pornind de la o analiză actualizată a riscurilor și a materialității, continuând cu îmbunătățirea schimbului de bune practici și de colaborare între echipe diferite. Acest lucru a ajutat compania să progreseze în ceea ce privește programul de aprovizionare responsabilă, în cadrul căruia s-a făcut o analiză a top 80% dintre furnizori și a activităților comune pentru un viitor sustenabil.

Acțiunile pentru Planetă s-au concretizat în 2022 prin îmbunătățirea semnificativă în privința reducerii emisiilor de carbon, a eficienței energetică, a consumului de apă, precum și a gestionării mai eficiente a deșeurilor. Unitățile de producție europene ale Zentiva Group sunt alimentate cu energie regenerabilă în proporție de 100 %, cu investiții constante pentru a maximiza utilizarea panourilor solare în toate unitățile Grupului și cu obiectivul final de a atinge neutralitatea emisiilor din Scop 1 și Scop 2 până în 2030.

Biodiversitatea este o parte importantă a strategiei Zentiva privind clima. Pe lângă susținerea unei varietăți de specii, cum ar fi albinele, Zentiva și-a continuat programul de (re)împădurire prin plantarea, în 2022, a peste 100.000 de arbori în România, India, Franța, Marea Britanie și Polonia.

„Litera “e” din Zentiva nu este verde din întâmplare. Avem o istorie de peste 500 de ani în care am servit pacienții și comunitățile, oferindu-le posibilitatea unei sănătăți mai bune. Ne dorim să o putem oferi și generațiilor viitoare, astfel încât și acestea să se poată bucura de viață la fel de mult ca și noi. Și știm că trebuie să acționăm încă de astăzi pentru un mâine sustenabil.” (Ines Windisch, șefa departamentului de Resurse umane, Comunicare și Sustenabilitate, Zentiva Group)

Strategia și obiectivele de sustenabilitate ale Grupului Zentiva, precum și acțiunile implementate pot fi consultate aici.

Share this article
Prev Post

Două spații verzi din București vor beneficia de reamenajare peisagistică și regenerare urbană cu finanțare din partea Fundației Coca-Cola

Next Post

Soluții digitale inovatoare privind alinierea la normele ESG și creșterea sustenabilității oferite de Crayon în parteneriat cu EnterTeqSoluții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next