Companii responsabile față de mediu și oameni

Soluții digitale inovatoare privind alinierea la normele ESG și creșterea sustenabilității oferite de Crayon în parteneriat cu EnterTeqSoluții

Crayon Romania Solutii ESG ECSR
Crayon Romania Solutii ESG ECSR

În prezent, există o cerință globală de a integra factorii ESG în procesele administrative ale companiilor. Cu toate acestea, metodologiile de implementare rămân încă neclare sau în curs de dezvoltare. Pentru a aborda această nevoie, Crayon România, o companie specializată în servicii IT profesionale, a încheiat un parteneriat cu EnterTeq Software, o companie românească cu experiență în domeniul transformării digitale. Obiectivul acestui parteneriat este de a sprijini organizațiile să integreze și să se conformeze regulilor internaționale referitoare la ESG (Environmental, Social and Governance), astfel încât să poată lua decizii manageriale mai bune și să își consolideze angajamentul pentru sustenabilitate.

Citește și: Acting Today for a Sustainable Tomorrow. Raportul de sustenabilitate Zentiva pentru anul 2022

Crayon România și EnterTeq Software vor oferi soluții digitale și instrumente inovatoare care vor sprijini organizațiile din diverse domenii să integreze cu mai mare eficiență principiile sustenabilității în strategiile lor manageriale. Prin intermediul acestei colaborări, clienții ambelor companii vor beneficia de acces la platforma software G.U.E.S. (Green Upstream Engagement Solution), care permite o planificare, monitorizare, optimizare și contabilizare mai precisă a emisiilor de carbon, în conformitate cu regulile ESG. Astfel, organizațiile vor putea lua decizii mai eficiente în direcția creșterii sustenabilității pe termen lung.

„Importanța sustenabilității a crescut semnificativ în ultimii ani, fiind un subiect strategic pentru toate companiile, de la startup-uri până la corporații cu operațiuni globale. Reglementările în acest domeniu apar într-un ritm alert, iar companiile nu le mai pot ignora. Prin acest parteneriat venim în întâmpinarea clienților noștri cu o soluție care nu doar facilitează raportarea corectă a măsurilor de sustenabilitate, ci propune și implementarea unui model de management complex, bazat pe expertiză și consultanță oferită de specialiștii EnterTeq, astfel încât organizațiile să beneficieze de o strategie completă și coerentă privind sustenabilitatea”, a spus Răzvan Ene, General Manager, Crayon România.

Citește și: Două spații verzi din București vor beneficia de reamenajare peisagistică și regenerare urbană cu finanțare din partea Fundației Coca-Cola

Misiunea EnterTeq este de a oferi companiilor un instrument puternic de contabilizare și administrare a tuturor componentelor sustenabilității prin integrarea în strategiile lor administrative. Platforma G.U.E.S. folosește tehnologii de ultimă generație cum ar fi AI, machine learning și Blockchain. Pe lângă tehnologie, G.U.E.S. propune utilizatorilor un model extins al managementului strategic în domeniul sustenabilității, care include metode deja testate și implementate pe piață în ceea ce privește obligațiile de raportare, cât și concepte noi. Unul dintre acestea este „green index”, care permite comparații standardizate între companii, dar și modele de alocare a emisiilor de carbon la nivelul serviciilor și produselor unei firme.

„Suntem printre primii care adresează nevoia de integrare a principiilor ESG în structura managerială și economică a firmelor prin servicii cu suport digital inovator, ceea ce creează o mare oportunitate de piață. Colaborarea cu Crayon va aduce multă consistență efortului nostru de construire a unui business coerent la nivel global. Pachetele noastre de implementare, care conțin consultanță, educație și software, precum și maturitatea experților noștri, creează premisele acestei construcții și contribuției noastre la un succes comun”, spune George Crețu, CEO, EnterTeq Software.

Citește și: ING și BEI acordă noi împrumuturi în valoare de 600 de milioane de euro pentru dezvoltarea sustenabilă a IMM-urilor

Platforma EnterTeq rezolvă probleme legate de colectarea și procesarea datelor, prin utilizarea unor module de machine learning care captează și alocă rațional datele necesare efectuării măsurătorilor. În plus, ajută la rezolvarea unor provocări existente la nivelul raportării, permițând gestionarea rapoartelor după toate standardele existente: GRI, EFRAG, IFRS, GHG Protocol, etc.

EnterTeq are oportunitatea să devină un lider în materie de integrare a instrumentelor privind ESG, iar Crayon a integrat în politicile sale diferite strategii de sustenabilitate, proces care nu ar fi fost posibil fără expertiza și consultanța oferită de specialiștii în domeniu. Odată cu această colaborare, clienții celor două companii vor beneficia de un sprijin dinamic, digital, astfel încât să poată participa activ la transformarea economică și socială legată de sustenabilitate și să își administreze profesionist și responsabil politicile de management privind integrarea principiilor în genetica organizației.

Citește și: Raiffeisen Bank România dă startul unor noi campanii de gestionare a impactului asupra mediului

Pentru dezvoltarea platformei G.U.E.S., EnterTeq a beneficiat de un suport financiar din partea unor țări precum Islanda, Liechtenstein și Norvegia, prin Mecanismului Financiar Spațiul Economic European (SEE) și Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, în cadrul unui program de dezvoltare a IMM-urilor din România. Granturile reprezintă contribuția Islandei, Liechtensteinului și  Norvegiei pentru o Europă mai verde, competitivă și incluzivă.

Share this article
Prev Post

Acting Today for a Sustainable Tomorrow. Raportul de sustenabilitate Zentiva pentru anul 2022

Next Post

Ateliere gratuite de mediu pentru copiii din București – Școala de vară ECO Ediția a III-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next