Companii responsabile față de mediu și oameni

ING și BEI acordă noi împrumuturi în valoare de 600 de milioane de euro pentru dezvoltarea sustenabilă a IMM-urilor

Banca Europeană de Investiții (BEI) își intensifică cooperarea cu ING pentru a sprijini întreprinderile mici și mijlocii din Belgia, Țările de Jos și Luxemburg prin condiții favorabile pentru împrumuturi și leasing care permit noi investiții cu un impact pozitiv asupra climei și mediului.

Acesta este cel de al optulea program comun dintre BEI și ING destinat întreprinderilor mici și mijlocii cu sediul în Benelux și al doilea program care vizează stimularea sustenabilității IMM-urilor.

BEI va acorda în cadrul parteneriatului un împrumut de 300 de milioane de euro către ING, care, la rândul său, va pune la dispoziție o sumă egală. Împrumutul acordat de BEI către ING îi permite acesteia să acorde împrumuturi la o rată a dobânzii mai mică.

„Acordul cu Banca Europeană de Investiții ne permite să le oferim clienților noștri de afaceri o reducere semnificativă a ratelor dobânzilor pentru finanțarea proiectelor lor sustenabile. Această ofertă este în deplin acord cu strategia noastră de sustenabilitate, care vizează să ofere IMM-urilor impulsul de care au nevoie pentru a alege cea mai sustenabilă soluție. Este doar un alt mod prin care ne sprijinim clienții lucrând astfel împreună pentru o economie sustenabilă care va contribui la atingerea obiectivelor climatice.” a declarat Saskia Bauters, director Business Banking la ING Belgia.

„Cooperarea cu Banca Europeană de Investiții ne permite să oferim finanțare pentru întreprinderi la rate ale dobânzii atractive, favorabile investițiilor care au un impact pozitiv asupra climei și mediului nostru. Este un mod prin care încurajăm întreprinderile să facă astfel de investiții sustenabile mai devreme decât în mod normal. Un sondaj ING realizat la începutul acestui an a arătat că întreprinderile olandeze doresc să accelereze tranziția lor durabilă. Ce ne dorim ca bancă este să le încurajăm printr-un acces facil la finanțare (…) care le va permite antreprenorilor să investească, de exemplu, în vehicule electrice, metode de producție sustenabile și clădiri ecologice.” a precizat Laurens de Vos, director Business Banking la ING Țările de Jos.

Banca Europeană de Investiții oferă finanțare pentru proiecte care contribuie la atingerea obiectivelor UE, atât în interiorul, cât și în afara Uniunii. Toate statele membre ale Uniunii Europene sunt membre ale Băncii Europene de Investiții (BEI). Scopul său este: să consolideze potențialul UE în materie de locuri de muncă și creștere; să sprijine acțiunile menite să atenueze efectele schimbărilor climatice; să promoveze politicile UE în afara Uniunii.

Accesează comunicatul ING

Share this article
Prev Post

Raiffeisen Bank România dă startul unor noi campanii de gestionare a impactului asupra mediului

Next Post

Două spații verzi din București vor beneficia de reamenajare peisagistică și regenerare urbană cu finanțare din partea Fundației Coca-Cola

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next