Companii responsabile față de mediu și oameni

Două spații verzi din București vor beneficia de reamenajare peisagistică și regenerare urbană cu finanțare din partea Fundației Coca-Cola

Asociația CSR Nest, cu sprijinul financiar al Fundației Coca-Cola, prin programul de finanțare New World Program, va reamenaja peisagistic și regenera urban două spații verzi cu o suprafață totală de 3.000 de metri pătrați în Sectorul 6 din București, prin proiectul Act Today for a Greener Tomorrow: From a Grey City to a Greener One.

Acestea vor fi amenajate în parteneriat cu Administrația Domeniului Public Sector 6 în zona Parcului Dreptății și pe Bulevardul Preciziei și vor fi accesibile bucureștenilor care vor să se bucure de un timp de respiro în oraș începând din prima jumătate a anului 2024.  

Cele două spații vor fi dotate cu mobilier urban din materiale reciclabile (bănci și pergole din lemn), sisteme de captare / drenare a apei pluviale utilă pentru plantele din aceste spații verzi, senzori de măsurare a calității aerului, infrastructură de colectare separată a deșeurilor și panouri fotovoltaice pentru iluminatul acestora.

În plus, vor fi montate puncte de informare pentru cetățeni, care vor conține materiale educaționale pe tema dezvoltării urbane sustenabile (colectare separată a deșeurilor, poluarea aerului, economie circulară etc) și care vor putea fi disponibile prin accesarea unor coduri de tip QR. Proiectul are și o componentă de educație pentru mediu prin utilizarea unor materiale educaționale video de tip TED promovate în toate școlile din Sectorul 6.

„Bucureștiul se numără printre capitalele europene cu cel mai mic număr de metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor și ne bucurăm că, alături de partenerii noștri, le putem oferi bucureștenilor spații verzi, chiar în mijlocul aglomerării urbane. Acest proiect își propune să dezvolte și să promoveze conceptul de hub inteligent de regenerare urbană. Astfel, pe lângă vegetația decorativă variată, zonele de relaxare și materialele sustenabile integrate perfect cu mediul natural din cele două spații, proiectul presupune și derularea de activități educaționale privind importanța protejării mediului înconjurător.” explică Anda Sebesi, Director de Comunicare la Asociația CSR Nest.

Act Today for a Greener Tomorrow: From a Grey City to a Greener One se înscrie în demersurile de sustenabilitate ale Sistemului Coca-Cola în România, reunite în cadrul platformei După Noi.

Mai multe informații despre colectarea separată și sfaturi concrete despre cum poate fi implementat, cu ajutorul autorităților publice locale, un sistem de colectare separată în comunitate, precum și exemple concrete de bune practici sunt disponibile pe platforma Azi pentru Mâine

Despre Fundatia Coca-Cola

Fundația Coca-Cola reprezintă ramura filantropică globală a Companiei Coca-Cola. Din 1984 și până în prezent, Fundația a acordat peste 1 miliard de dolari în granturi și subvenții pentru sprijinirea inițiativelor dedicate construirii și dezvoltării de comunități sustenabile în întreaga lume. Pentru mai multe informații despre Fundația Coca-Cola, accesați www.coca-colacompany.com/our-company/the-coca-cola-foundation.

Despre Asociația CSR Nest

Asociația CSR Nest este o organizație neguvernamentală înfiinţată în anul 2010, cu scopul de a promova responsabilitatea socială în rândul societăţii civile şi al companiilor. Din 2016, organizația și-a stabilit ca direcție strategică protejarea mediului, prin promovarea unui comportament responsabil față de mediu, printr-o serie de programe educaționale la nivel național adresate cetățenilor precum și prin implicarea acestora în acțiuni de ecologizare. În ultimii 5 ani, asociația a implementat proiecte de sustenabilitate care se subsumează conceptului de ESG pentru peste 25 de companii multinaționale și românești și a lucrat cu peste 20 de autorități locale din toate regiunile țării pentru proiecte de dezvoltare comunitară durabilă. Pentru mai multe detalii, accesați www.csrnest.ro.

Share this article
Prev Post

ING și BEI acordă noi împrumuturi în valoare de 600 de milioane de euro pentru dezvoltarea sustenabilă a IMM-urilor

Next Post

Acting Today for a Sustainable Tomorrow. Raportul de sustenabilitate Zentiva pentru anul 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next